Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-01-2002 Politieberichten district Sittard (HP 13.50 uur) Maandag 7 januri 2002

Sittard; brandstichting in auto

In de nacht van zondag op maandag is op het Tempelplein in Sittard een auto als gevolg van brandstichting uitgebrand. Hierbij liepen drie andere voertuigen eveneens schade op.
Na een melding kwam de politie rond 01.50 uur ter plaatse en trof op het plein een fel brandende auto aan. Twee andere geparkeerde autos hadden eveneens vlam gevat. Een vierde auto liep schade op door de stralingswarmte. De vlammen werden geblust door de brandweer, die inmiddels eveneens ter plaatse was. Alle vier de autos werden door takelwagens weggesleept. De politie stelt een onderzoek in.

Geleen; autobrand
Zondag 6 januari rond 18.45 uur is er op de Frans Erenslaan in Geleen brand in een auto ontstaan.
Het ging om het voertuig van een 56-jarige inwoner van Munstergeleen. Hij reed over de Frans Erenslaan, toen hij een vreemde lucht in zijn auto rook. Hij zette hierop de auto aan de kant, maar voor hij verder nog iets kon doen woedde er al een brand onder de motorkap. De brand ontstond vermoedelijk vanwege een kortsluiting. Toen de politie ter plaatste kwam was het motorgedeelte al helemaal uitgebrand. De auto werd door de brandweer geblust. Daarna werd het voertuig afgevoerd door een takelwagen.

Sittard; inbraak in friture
In de nacht van afgelopen zaterdag op zondag is ingebroken in een friture aan de Hendrik Luijtenstraat in Sittard. De inbreker verschafte zich de toegang na het inslaan van een raam. Daarna werden onder andere de kassalade, enkele sloffen rookwaar, snoep en een rekenmachine ontvreemd. De precieze waarde van het gestolene is nog niet bekend. De inbraak werd zondagmiddag geconstateerd door de eigenaresse, die de politie waarschuwde. De politie stelt een onderzoek in naar de dader.

Sittard; vernieling aan autos
In Sittard zijn zondag 6 januari rond 12.30 uur de banden van 8 autos lek gestoken op de Broeksittarderweg.
De politie kwam ter plekke naar aanleiding van een telefoontje van een slachtoffer, maar moest vaststellen dat er nog 7 andere autos in de straat een lekke band hadden. Van elke auto werd slechts één band vernield, vermoedelijk met een mes. De politie stelt een onderzoek in.