Rijksuniversiteit Groningen

07 jan 2002

Benoemingg

Karen van Oudenhoven-van der Zee hoogleraar Organisatiepsychologie

Karen van Oudenhoven-van der Zee is onlangs benoemd tot hoogleraar Organisatiepsychologie bij de Faculteit der Psychologische, Pedagogische en Sociologische Wetenschappen.Het gaat om een van de Van der Leeuwleerstoelen, die door NWO zijn ingesteld om ook relatief jonge mensen een hoogleraarschap te kunnen bieden. Van Oudenhoven-van der Zee was voor haar benoeming universitair hoofddocent op het gebied van personeelsbeoordeling en vaardighedenonderwijs bij de sectie Persoonlijkheidspsychologie. Zij is tevens projectleider van het Kwaliteits- en Studeerbaarheidsproject geweest, dat als taak had multimediale computersystemen te ontwikkelen voor het vaardighedenonderwijs in de psychologie.

mw. dr. K.I. van Oudenhoven-van der Zee (Groningen, 1966) studeerde psychologie in Groningen en promoveerde in 1996 aan de RUG op het proefschrift For better or for worse: social comparison and coping with health problems. Haar onderzoek en onderwijs richtte zich de afgelopen jaren grotendeels op het gebruik en de waarde van meetinstrumenten bij personeelsselectie en -beoordeling. Daarnaast verrichtte ze onderzoek naar persoonlijkheid en aanpassing van werknemers en migranten in een interculturele context. Ook haar toekomstige onderzoek zal gericht zijn op culturele diversiteit in organisaties, waarbij het onderzoek een sterker organisatiepsychologisch accent zal krijgen.

Informatie

mw. prof.dr. K.I. van Oudenhoven-van der Zee, telefoon (050)363 63 52, e-mail k.i.van.oudenhoven-van.der.zee@ppsw.rug.nl