Ingezonden persbericht

Isidorusweb grootste webindex katholieke sites in de Benelux

DEN HAAG, 20020107 -- De nieuwe webindex Sint Isidorusweb is in korte tijd uitgegroeid tot de grootste verzameling katholieke websites in de Benelux. In diverse rubrieken worden meer dan 2.300 links aangeboden naar websites die bij elkaar een goed beeld geven van katholieke aanwezigheid op het web. Ook wordt het laatste kerkelijke nieuws getoond. De webindex is te bereiken op http://www.isidorusweb.nl

De webindex geeft invulling aan een "witte plek" op het internet. Een goed gestructureerde en doorzoekbare inventarisatie van katholieke websites in het Nederlandse taalgebied was niet in deze mate aanwezig.

Isidorusweb is vernoemd naar de patroonheilige van het internet en computergebruikers - de heilige Isidorus van Sevilla. De in 556 geboren Spaanse bisschop schreef de eerste encyclopedie van de menselijke kennis. In dat opzicht is zijn werk te vergelijken met de grootste kennisbron aller tijden: het internet. De insteek van het Sint Isidorusweb is om op gestructureerde wijze surfende katholieken en andere geĂŻnteresseerden een helpende hand te bieden om zinvol op het web te vertoeven.



Ingezonden persbericht