Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van maandagmiddag 7 januari 2002
15:09 maandag 7 januari 2002

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

EMMEN

Bij een inbraak in een noodkantoor aan de Paganelstraat in Emmen zijn het afgelopen weekeinde twee complete computersystemen, een kopieermachine, een faxapparaat en een digitale camera gestolen. Men is het pand binnengekomen na vernieling van een rolluik en het inslaan van een ruit.

ZEIJEN

Het dorpshuis van Zeijen is zijn videorecorder kwijt. Het apparaat is naast een mengpaneel en wat snoepgoed het afgelopen weekeinde gestolen. De beheerder van het dorpshuis kon geen braaksporen vinden aan het pand.

WESTERBORK

Een 32 jarige inwoner van Westerbork kwam maandagmorgen met de schrik vrij toen de gastank onder zijn bestelbus plotseling in brand stond. De man reed over de Hoofdstraat in Westerbork toen de stroom van de bus uitviel. Hij wist de bus nog net de Torenlaan in te sturen. De brandweer heeft de vlammen geblust. Uit het technisch onderzoek door ongevalsanalisten van het Bureau Technische Verkeersondersteuning van de politie is komen vast te staan dat de verplichte overdrukbeveiliging van de gastank niet was aangesloten. Vermoed wordt, dat de druk in de tank te hoog is opgelopen, waardoor hij is gescheurd.

ROGAT

Bij een inbraak op een terrein aan de Sluisweg in Rogat zijn het afgelopen weekeinde zon 25 verkeersborden voor de scheepvaart gestolen. Het gaat om borden met een afmeting van 1.20 x 1.20. Ze kosten per stuk ongeveer 160 euro.
Het hangslot van het toegangshek was doorgeknipt. De borden zijn vermoedelijk met een vrachtwagentje vervoerd.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe