Consumentenbond

Bond naar rechter voor gedupeerden geld-terug acties 7 januari 2002

De Consumentenbond heeft besloten om naar de rechter te gaan voor consumenten die nog steeds wachten op teruggave van hun geld in het kader van de cashback actie van het Keukengilde.

De Bond heeft onderhandeld met de ondernemers, die zich verenigd hebben in het SOCA, en geprobeerd via een minnelijke weg tot een oplossing te komen voor de gedupeerde consumenten. Na drie maanden van onderhandelen lag er echter nog steeds geen voorstel op tafel waar de Consumentenbond zich in kon vinden.

De enige weg die nu nog overblijft, is die naar de rechter. De Consumentenbond wil via een uitspraak van de rechter eindelijk duidelijkheid krijgen in dit soort acties. De Bond is namelijk van mening dat de ondernemers een eigen verantwoordelijkheid hebben wat betreft de uitbetaling aan rechthebbende consumenten en dat zij zich dus niet kunnen verschuilen achter de onwil of het faillissement van herverzekeraars cq financiers. Het is nu aan de rechter om hier in algemene zin uitspraak over te doen.

Afgelopen zaterdag is in het consumentenprogramma Kassa! ook uitgebreid aandacht besteed aan de geldterugacties van het Keukengilde. Naast de Consumentenbond en de advocaat van SOCA, was ook advocaat De Lange aanwezig. Hij kondigde al eerder aan een procedure te starten. De Consumentenbond en De Lange hebben afgesproken om in overleg te treden zodat het consumentenbelang zo goed mogelijk kan worden gediend.

Gedupeerden hoeven zich niet aan te melden bij de Consumentenbond. De feitenweergave is duidelijk en het woord is nu aan de rechter. Via onze website, de Consumentengids en de overige media kunnen geĂŻnteresseerden op de hoogte blijven.