Politiebericht Eindhoven e.o. 7-01-2002
2e Persbericht 7 januari 2002
Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Getuigen van ramkraak gezocht
De politie van de Eindhovense binnenstad is op zoek naar getuigen van de ramkraak die maandagmorgen rond 3.30 uur op de Demer plaats vond. Een rode personenauto ramde de rolluiken van een juwelier aan de Demer. De daders braken de glazen voordeur van het pand open en wisten de vitrines te bereiken. Binnen twee minuten wisten ze een nog onbekende hoeveelheid dure sieraden en horloges buit te maken. Na de kraak vertrokken ze met de rode auto richting Vrijstraat. De politie verzoekt getuigen die de bewuste rode auto hebben gezien in de binnenstad om contact met haar op te nemen via tel. 0900 8844.

Eindhoven: Beroving
Op de Oude Bossche Baan is zondagavond tussen 20.30 en 20.45 uur een 19-jarige Eindhovenaar van zijn portemonnee en een paar schoenen beroofd. De jongen fietste over de Oude Bossche Baan toen plotseling vier onbekende jongens voor hem op het fietspad sprongen. Het slachtoffer werd vervolgens geslagen waardoor hij van zijn fiets is gevallen. De daders pakten zijn portemonnee en een tas met nieuwe schoenen weg en zijn vervolgens gevlucht. In de portemonnee zaten een aantal pasjes en ruim 100 Euro. De jongen liep verwondingen aan zijn gezicht op. Hij is naar de EHBO gegaan voor behandeling.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Klaartje Donzestraat is tussen zaterdagavond en zondagavond een zilvergrijze Ford Sierra met het kenteken 18-HD-ZS gestolen.

Eindhoven: Geen brand maar hennepkwekerij aangetroffen In een woning aan de Satijnvlinderstraat is maandagochtend rond 10.00 uur een hennepkwekerij aangetroffen na een brandmelding. De brandweer ging ter plaatse en nam een kijkje in de woning. Hier troffen zij in plaats van een brand 220 hennepplanten aan. De politie heeft de planten en de bijbehorende apparatuur in beslag genomen. Deze worden vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Helmond: Vrachtauto gestolen
Vanaf een bedrijfsterrein aan de Lage Dijk is tussen zaterdagmiddag en maandagochtend een vrachtauto met het kenteken BH-VX-41 gestolen. De daders vernielden het hekwerk om op het terrein te komen. Vervolgens hebben ze met de gestolen vrachtwagen een deel van het hekwerk omver gereden om het terrein te kunnen verlaten.

Best: Laptop gestolen
Uit een bedrijfspand aan de Waal is in de nacht van zondag op maandag een laptop gestolen. Het is vooralsnog onduidelijk hoe de dader is binnengekomen.

Budel: Heteluchtkanon gestolen
Uit een bedrijf aan het Inne is tussen zaterdagmiddag en maandagochtend een heteluchtkanon gestolen. De dader is binnengekomen door een toegangsdeur open te breken.

Geldrop: Verdachte van vernieling en bedreiging aangehouden Op de Livingstonestraat is maandag rond 12.00 uur een 26-jarige man uit Geldrop aangehouden. Hij wordt verdacht van het aanbrengen van vernielingen in het Gemeentehuis aan de Hofstraat en het bedreigen van een 37-jarige medewerker. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Son: Auto terecht door oplettende buurtbewoner
Dankzij een oplettende buurtbewoner heeft de politie zondagavond op het Pallaspad een gestolen auto teruggevonden. Tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst van de buurtpreventie Hoogstraat wees een buurtbewoner een agent op een verdachte Alfa Romeo. De auto zou al enige dagen op het Pallaspad staan. Uit onderzoek bleek dat de auto op 20 december vanaf de John F Kennedylaan werd gestolen. De 31-jarige automobilist uit Goirle stopte daar bij een informatiebord. Hij liep naar het bord en liet zijn onafgesloten auto met draaiende motor onbeheerd achter. Toen de man zich omdraaide zag hij dat zijn auto verdwenen was. De eigenaar van de auto was blij dat zijn auto terecht was. Hij bedankte de oplettende buurtbewoner met een vlaai en een bos bloemen.

Valkenswaard: Laptops gestolen
Uit een bedrijfspand aan de Vest zijn tussen vrijdagavond en maandagochtend twee laptops gestolen. Het is nog niet duidelijk hoe de daders binnen zijn gekomen.

Veldhoven: Bestelauto gestolen
Vanaf de Wikkebeek is tussen zondagavond 19.30 uur en maandagochtend 12.30 uur een metallic grijze bestelauto, Hyundai type H200, met het kenteken 42-VT-GX gestolen.