Gemeente Den Haag

2002-01-02: Aanleg fietspad Houtrustweg

Vanaf maandag 7 januari begint de dienst Stadsbeheer met de aanleg van een fietspad in twee richtingen op de Houtrustweg, tussen de Nieboerweg en de Laan van Poot. De aanleg van het fietspad past in het plan Fiets Voorop!, dat bijdraagt aan de verbetering van de fietsroutes in Den Haag. De werkzaamheden duren tot 6 maart.

De werkzaamheden bestaan uit het weghalen van de bestrating, de aanleg van het fietspad in rode tegels, het aanbrengen van een veiligheidsstrook tussen de weg en het fietspad en de verplaatsing van de bestaande lichtmasten van het trottoir naar de veiligheidsstrook. Om het verkeer overdag zo min mogelijk te hinderen kan het noodzakelijk zijn om af en toe s avonds, s nachts en in het weekeinde te werken.

Verkeersmaatregelen
Fietser die normaliter de Houtrustweg gebruiken, worden omgeleid via de Kranenburgweg. Op plaatsen waar wordt gewerkt, wordt de weg versmald met hekwerken en barriers (geschakelde rode en witte plastic dozen). Ook wordt, voor de duur van de werkzaamheden, een maximumsnelheid ingesteld van 30 kilometer per uur.

Fiets Voorop!
De aanleg van het fietspad aan de Houtrustweg is een project uit het fietsplan Fiets Voorop!. Dit fietsplan beschrijft een aantal maatregelen voor het bevorderen van het fietsgebruik, zowel voor de rijdende fiets als voor het stallen van de fiets. Klik hier voor meer informatie over het fietsplan Fiets Voorop! en het project Carnegielaan.

2 januari 2002