Ingezonden persbericht

The Wine & Food Association - Proefschrift

organiseert in het kader van Horecava 2002,
i.s.m. Amsterdam RAI

de 2e Nationale Huiswijn Competitie

voor

kroegen, cafés, eetcafés, eethuizen, brasserieën, bars, herbergen, hotels en restaurants

datum: maandag 7 januari 2002
locatie: Amsterdam RAI

Net als vorig jaar organiseert The Wine & Food Association - Proefschrift op de eerste dag van de Horecava de Nationale Huiswijncompetitie. Een goede huiswijn fungeert als visitekaartje voor een restaurant, café of andere eet/drinkgelegenheid. Een toegankelijke en betaalbare huiswijn die meer dan doorsnee kwaliteit biedt, geeft de wijnminnende gast aanleiding om vaker terug te komen. Een café-huiswijn moet gewoon toegankelijk en lekker zijn, een wijn waarvan je graag nog een glas drinkt. Voor restaurants en eetcafés geldt hetzelfde, alleen moet de huiswijn tevens goed te combineren zijn met uiteenlopende gerechten op de kaart.

Na de voorronden in december en de eerste week van januari, zal op 7 januari in de RAI 's morgens de halve finale plaatsvinden. De wijnen die door de voorselecties zijn gekomen zullen geproefd worden door professionele proevers en consumenten. 's Middags volgt de finale met een panel waarin een aantal coryfeeën zitting zal nemen. (Nadere details, tijdstippen e.d. vindt u binnenkort op onze website www.proefschrift.nl)
De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 3 maart in de Sint-Olofskapel van het Golden Tulip Barbizon Palace te Amsterdam, tijdens het 2e Wine & Food Festival.

Hoe doet u mee?

- Stuur vóór 11 december uw huiswijn (wit, rood of allebei) naar: The Wine & Food Association/Huiswijncompetitie 2002 Oudeschans 11
1011 KR Amsterdam
Gelieve per wijn 3 flessen op te sturen, elk voorzien van een sticker met daarop:

- naam en adres van café of restaurant

- verkoopprijs per fles en per glas

- categorie A (café/kroeg), B (eetcafé), C (restaurant) of D (toprestaurant - Michelinster(ren), Jeunes Restaurateurs, Patrons Cuisiniers, Alliance)

- naam importeur

(

Ingezonden persbericht