Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Herinrichting Jan Maijenplein

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel De Baarsjes maakt bekend dat de stadsdeelraad in haar vergadering van 27 november 2001 het voorstel Herinrichting Jan Maijenplein heeft vastgesteld.

In december 1996 heeft de stadsdeelraad besloten de Jan Maijenbuurt op een ingrijpende manier aan te pakken. In overleg met bewoners en het Wijkcentrum is gekozen voor behoud en herstel. De renovatie van de woningen en de herinrichting van de straten zijn momenteel in de afrondingsfase. Binnen enkele maanden zal worden gestart met de renovatie van de Jeruzalemkerk en het restant van de particuliere huurwoningen.

Het plan ligt ter inzage

Het ontwerp Herinrichting Jan Maijenplein ligt tot en met april 2002 ter inzage op het stadsdeelkantoor, Baarsjesweg 224.

Start werkzaamheden

Op 28 november 2001 startte het stadsdeel met de herinrichting van het Jan Maijenplein. Tevens is begonnen met de herinrichting van het laatste deel van de Torresstraat, gelegen aan het Jan Maijenplein. De James Cookstraat blijft bruikbaar tot januari 2002. Het deel van de James Cookstraat gelegen aan het plein wordt in januari 2002 aangepakt. De werkzaamheden aan de straten duren ongeveer tot eind februari 2002. In de opengebroken delen van de straten zal niet geparkeerd kunnen worden. Het Jan Maijenplein zal rond eind april afgerond worden.

© Stadsdeel De Baarsjes - 07/01/2002