Carros

Indrukwekkende nieuwe Clio

série limitée Extreme

(07 januari 2002)

Vanaf begin dit jaar op de markt: de nieuwe gelimiteerde serie Extreme, een nieuwe Clio met een sportief en trendy voorkomen. De nieuwe Clio Extreme is gebaseerd op het beproefde concept waarbij echte meerwaarde wordt geboden in vergelijking met de referentieversie. De contrastrijke look maakt de auto dynamisch en de scherpe en duidelijke lijnen zorgen voor een grafisch effect. Specifieke uitrustingen verrijken het product en bieden maximaal comfort.

Rijplezier wordt gegarandeerd met de 1.2 16v en de 1.4 16v benzinemotoren die bekend staan om hun pit. In een dieselversie wordt de Clio Extreme geleverd met de 1.5 dCi 65 pk waarmee deze auto de nieuwe referentie op de markt vormt.

In Frankrijk is de Clio sinds haar lancering één groot succes. Met meer dan 255.000 kentekenregistraties tussen juni en november in West-Europa, is ze de tweede best verkochte auto van het I-segment, voor de Fiat Punto en de Opel Corsa. Deze eerste resultaten zijn een goed voorteken voor de nieuwe Clio Extreme die in januari 2002 op de markt komt. Renault wil er meer dan 45.000 verkopen in de twintig landen waar deze versie op de markt wordt gebracht, ofwel niet minder dan 10% van de jaarlijkse verkoop van de nieuwe Clio.

Er worden vijf verschillende carrosseriekleuren geboden waarvan de kleur Bleu Cyclade exclusief is voor deze gelimiteerde serie. De kuipstoelen zijn uitgevoerd in blauwe en grijze tinten en de bekleding van het middengedeelte heeft een steeds veranderende glans. De soft-touch parelmoer blauwe sierstrip van het dashboard vormt een fraai geheel met de portierpanelen en het inzetstuk in de versnellingsppookknop.

De auto heeft ook een sportieve uitstraling door de sportspoiler achter en de 15 inch lichtmetalen Gradiant velgen. Op de rugleuning van de voorstoelen zijn de opbergvakken versierd met reflecterend borduursel dat zacht aanvoelt en een zilveren weerspiegeling heeft. De achterklep van deze gelimiteerde serie is voorzien van een speciale Extreme vermelding.

De nieuwe 1.5 dCi motor vormt een goed antwoord op de steeds hogere verwachtingen van de consument op het gebied van dieselmotoren en is dan ook een grote troef voor deze gelimiteerde serie.

Sinds de marktintroductie afgelopen juni heeft de nieuwe Clio 1.5 dCi 65 pk veel klanten veroverd met zijn rijcomfort, zijn akoestisch comfort en het geringe brandstofverbruik.

De benzineversies zijn uitgerust met meerkleppenmotoren van de laatste generatie, de 1.2 16v 75 pk en de 1.4 16v 98 pk die bekend staan om hun pittige karakter en hun eerste klasse rijcomfort. Dankzij een aantal technische verfijningen, met name bij de distributie, zijn deze motoren relatief zuinig met een verbruik van respectievelijk 5,9 en 6,7 l/100 km bij gemengd gebruik.

Luxe uitvoering

Deze gelimiteerde serie is gebaseerd op de al zeer luxe uitgevoerde Clio Dynamique en verkrijgbaar in een 3-deurs of in een 5-deurs versie. Vanwege het speciale concept is het een bijzondere auto binnen het gamma van de nieuwe Clio. Hij onderscheidt zich door speciale standaard uitrustingen die de auto een jonge en sportieve stijl geven:

· Radio Renault 4 x 22 W met CD-speler en satellietbediening (inclusief CD-wisselaar op de 1.4 16v)
· Stoffen sportieve bekleding in twee kleuren: een donkere grijstint en fris blauw
· Blauw stoffen portierpanelen
· Blauwe dashboard-sierstrip
· Blauw inzetstuk op versnellingspook
· Bagagenet in de kofferruimte

De Clio Extreme is verkrijgbaar in vijf carrosseriekleuren: de exclusieve kleur Bleu Cyclade en de kleuren Bleu Roy, Bleu Odyssée, Gris Boréal en Noir Nacré.