Politiebericht Eindhoven e.o. 7-01-2002

1e persbericht 7 januari 2002


Berichten uit de regio

Eindhoven: Honderden XTC pillen en GHB aangetroffen

Maandagmorgen rond 1.00 uur zijn in een horecazaak op het Stationsplein een 23-jarige vrouw uit Venlo en een 32-jarige man uit Blerick aangehouden. Beveiligingpersoneel van de horecazaak zag dat de twee elkaar een pilletje overhandigde en dat later aan een klant gaven. Het duo werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Ze bleken in het bezit van tientallen XTC pillen en twee buisjes GHB. In de auto die de twee bij zich hadden troffen agenten ook nog eens enkele tientallen pillen aan. In samenwerking met de politie Venlo werd in een woning van het duo, in Venlo, een onderzoek ingesteld. Daar werden honderden XTC pillen en een grote hoeveelheid GHB aangetroffen. De politie nam totaal 629 XTC pillen en 0,5 liter GHB bij het duo in belslag. De twee zijn in verzekering gesteld en worden naar alle waarschijnlijkheid deze week voorgeleid aan de rechter commissaris in s Hertogenbosch.

Eindhoven: Tasjesroof
Zondag rond 17.30 uur zijn twee vrouwen( 21 en 15 jaar oud) uit Asten op de Frederiklaan in Eindhoven beroofd van een handtas. De twee vrouwen zaten op een fiets. Het jongste meisje dat achterop zat hield twee handtassen vast. Een passerende bromfietser met duopassagier wist een van de tassen uit haar handen te rukken. In de tas zat het geld, de OV jaarkaart en een gsm van de 21-jarige Astense.

Eindhoven: Diefstal autos


- Op het Winkelcentrum Woensel is in de eerste week van januari een zwarte Fiat Cinquecento met het kenteken RH-XP-82 gestolen. De eigenaar had de auto daar geparkeerd met een bordje te koop er op. Zondagavond bemerkte hij dat de auto gestolen was.


- In het afgelopen weekend werd op de Klaartje Donzestraat een grijze Ford Mondeo met het kenteken 18-HD-ZS gestolen.

Eindhoven / Hapert: Onder invloed
Maandagmorgen rond 4.00 uur is op de A67 onder de gemeente Hapert een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij werd met zijn auto al op Leenderheide door politieagenten opgemerkt. Vanwege de hoge snelheid waarmee gereden werd kon de man pas onder Hapert aan de kant gezet worden. Hij had gedronken. Op het politiebureau blies de man ruim 2.00 promille. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Inbraak in woning
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan De Naaldenmaker in Veldhoven. De dader is vermoedelijk door een niet gesloten schuifpui binnen gekomen. De bewoners missen een paspoort, rijbewijs en kentekenbewijs, geld, pasjes en enkele sieraden.

Beek en Donk: Snelheidscontrole
Zondag tussen 14.45 en 16.45 uur heeft de politie op de Oranjelaan in Beek en Donk een snelheidscontrole gehouden. Er werden 1029 voertuigen gecontroleerd en daarvan reden er 178 te snel. De snelste reed 89 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.

Helmond: Inbraak
Zondagavond rond 20.00 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Mierloseweg in Helmond. De inbreker gooide een ruit in met een fietsenrek. Hij wist een printer buit te maken maar die printer werd door de politie even later vlakbij het bedrijf teruggevonden.

Helmond: Drie mannen aangehouden na ruzie
Zondagavond rond 22.50 uur zijn op het Klaverhof drie Helmonders ( 27-31 en 37 jaar oud) aangehouden. De drie waren bij een bewoner van het Klaverhof binnengedrongen door de voordeur van de woning eruit te trappen. Een 36-jarige bewoner werd mishandeld. De drie hadden ruzie met de bewoner vanwege een geldkwestie. Het trio is ingesloten.

Helmond: Bedreiging
Maandagmorgen rond 1.20 uur is in de Willem Prinzenstraat een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht rond 0.00 uur bij een adres aan de Bunzingstraat in Helmond vier ruiten te hebben ingegooid. Ook bedreigde hij een man die op dat adres binnen was.Toen hij na een uur nog eens langs kwam werd hij door de politie aangehouden. Hij had naast zich in zijn auto een ijzeren staaf liggen en hij had gedronken. Op het politiebureau blies hij 1,2 promille. De man werd aangehouden en ingesloten.

Heeze: Inbraken op camping
Afgelopen week is in drie chalets ingebroken op een camping aan de Heezerenbosch. Deuren werd geforceerd om binnen te komen. Er wordt door slechts een eigenaar een tv toestel gemist. In de andere gevallen leverde de inbraken niets op. De inbraken werden zondagavond pas ontdekt.

Waalre: Inbraak woning
Tussen vrijdagmiddag en zondagavond is ingebroken in een woning aan De Heide in Waalre. De achterdeur werd opengebroken. De bewoners missen een nog onbekend bedrag in Deense valuta.

Geldrop: Brandstichting
Zondagavond rond 22.00 uur is op de Jan Carstenszweg een 38-jarige Geldroppenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor brand te hebben gesticht in een container in de tappenhal van een flat aan de Jan Carstenszweg. Op de vierde etage van de flat was de verwarmingsleiding opzettelijk stuk gemaakt, hetgeen tot wateroverlast leidde. Ook hiervan wordt de man verdacht. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Diefstal auto
Zondagavond tussen 18.00 en 22.00 uur is op de Zoestraat een witte Mercedes Benz 410D met het kenteken VG-FF-64 gestolen.

Veldhoven: Vrouw aangehouden
Maandagmorgen rond 2.20 uur is op een parkeerplaats aan de A67 onder Veldhoven een 38-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Ze zat in een auto die als gestolen te boek stond en achter in de kofferruimte lag een computer waarvan de herkomst onduidelijk was. De vrouw werd tevens verdacht twee keer getankt te hebben zonder te betalen ( Eindhoven en Laarbeek). Ze is voor verder onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Inbraken
In een kantoorgebouw aan de Waalreseweg in Valkenswaard is het afgelopen weekend ingebroken. Bij negen kantoren werd het slot van de deur opengebroken. Tot nu is nog niet na te gaan of er iets gestolen is.

Riethoven: Onder invloed
Zondagmorgen rond 0.50 uur is in de Molenstraat in Riethoven een 37-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij reed onder invloed van drank. De man blies op het politiebureau ruim 0,8 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.