Landelijke Studenten Vakbond


PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT

Bachelor/Master Klok zonder Klepel: LSVb start campagne

Utrecht, 7 januari 2002 - De meeste studenten hebben wel van bachelor/master gehoord, maar zijn slecht geïnformeerd over de inhoud en gevolgen van de veranderingen. Zij ervaren een groot gebrek aan informatie over dit onderwerp. Dat blijkt uit een steekproef die de Landelijke Studenten Vakbond onlangs uitvoerde. De LSVb concludeert dat onderwijsinstellingen en overheid hebben gefaald in hun infomatievoorziening. Naar aanleiding van deze steekproef start de LSVb daarom vandaag een landelijke informatiecampagne.

De term bachelor/master werd door 86% van de studenten herkend, maar ruim 60% kon geen van de belangrijkste veranderingen die uit de stelselwijziging voortvloeien opnoemen. Ook waar het de invoering aan de eigen onderwijsinstelling betreft weet slechts eenderde de juiste invoerdatum te noemen. Zo'n driekwart van de studenten wenst uitdrukkelijk een betere informatievoorziening vanuit de eigen instelling én in het algemeen.

De LSVb heeft naar aanleiding van deze steekproef besloten een landelijke informatiecampagne op te zetten. LSVb-voorzitter Sofie Joosse: "Het is belachelijk dat zoveel studenten nog niet geïnformeerd zijn over bachelor/master, het wordt al bijna ingevoerd. Het wetsvoorstel ligt nu in de Tweede Kamer en veel onderwijsinstellingen zijn er al mee begonnen. Eerder hebben wij het huidige wetsvoorstel al afgewezen, omdat het misbruikt wordt voor Hermans' stokpaardjes."

Studenten hoorden tot nu toe wel een klok luiden, maar konden de klepel niet vinden. Dat lag niet aan hen: de informatie over bachelor/master was óf moeilijk te vinden óf stond te ver van studenten af. Onder het motto: "Weet wat je wordt: ba of ma!" is daarom vanaf vandaag op de website van de LSVb (www.lsvb.nl) een uitgebreid bachelor/master dossier te vinden. Dit dossier zal daarnaast in papieren versie verspreid worden. Verder zullen op verschillende plaatsen de komende tijd informatiebijeenkomsten worden georganiseerd. Ook kunnen studenten met vragen terecht bij de LSVb-Studentenlijn (030-231 64 64).

De LSVb roept onderwijsinstellingen en andere organisaties op zich aan te sluiten bij de campagne.


---



Landelijke Studenten Vakbond