Politiebericht Eindhoven e.o. 7-01-2002
3e persbericht 7 januari 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten mishandeling aangehouden
Op maandag 7 januari is op een school in Stratum een 15-jarig meisje uit Weert aangehouden. Zij wordt er van verdacht dat zij samen met een 16-jarige Eindhovenaar, die afgelopen woensdag werd aangehouden, op 17 december een 19-jarig meisje uit Veldhoven heeft mishandeld. Het meisje liep op de Petrus Dondersstraat en werd door enkele jongens en meisjes uitgescholden. Toen zij niet reageerde begonnen ze te spuwen en even later sloegen en schopten zij haar. De verdachten konden aangehouden worden nadat getuigen zich meldden toen zij een krantenartikel over de mishandeling lazen.

Helmond: Golfplaten gestolen
Tussen 21 december en 7 januari is vanaf een bouwterrein aan de Steenovenweg een partij golfplaten gestolen. Het hek dat om de bouwplaats staat is opengemaakt. Het is niet bekend hoeveel de 45 gestolen golfplaten waard zijn. De eigenaar is een aannemer uit Asten.

Helmond: Snelheidscontroles


- Maandag is tussen 8.45 en 11.00 uur op de Heikantseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 401 bestuurders reden er 66 te hard. De snelste reed 156 km/u. 80 km/u. is toegestaan.


- Op de Rijpelbaan is tussen 14.00 en 15.45 uur gecontroleerd. Hier passeerden 1130 voertuigen de radarapparatuur. 102 bestuurders deden dat te snel met als topper 115 km/u. Hier mag 70 km/u. gereden worden.

Son: Snelheidscontrole
Maandag tussen 13.30 en 16.00 uur is op de weg 5000 op Ekkersrijt een snelheidscontrole gehouden. Van de 869 passanten reden er 95 te snel. De hoogste snelheid was 82 km/u. Er is daar een maximumsnelheid van 50 km/u.

Someren: Jongen na mishandeling aangehouden
Op de Keizerstraat is maandag om 15.50 uur een 16-jarige jongen uit Heeze aangehouden. Een politiepatrouille zag op de Keizerstraat een vechtpartij. De politiemensen zagen dat de jongen uit Heeze een 17-jarige jongen uit Someren een vuistslag in het gezicht gaf. Hij hield er een bloedende wond aan over. Het slachtoffer heeft al enige tijd ruzie met de 15-jarige broer van de aangehouden verdachte. De ruzie zou maandagmiddag tussen hen beiden uitgevochten worden maar de 15-jarige jongen had zijn broer te hulp geroepen.

Asten: Duitser na ongeval aangehouden
In het Elkerliekziekenhuis in Helmond is maandag om 18.00 uur een 19-jarige man uit het Duitse Dusseldorf aangehouden. De man was rond 16.50 uur met zijn auto op de A67 onder Asten van de weg geraakt. De auto was op zijn kop in de sloot terechtgekomen. Uit onderzoek bleek dat de Duitser de auto had gestolen in Haarlem. Hij bleek ook niet in het bezit van een rijbewijs te zijn en mogelijk had hij drugs gebruikt. Er is een urineproef gedaan. De Duitser was van de weg geraakt omdat hij in slaap was gevallen tijdens het rijden. De man is ingesloten. Hij had een hersenschudding.

Geldrop: Cafetaria overvallen
Maandagavond om 20.20 uur heeft een onbekende man een overval gepleegd op een cafetaria aan de Langstraat. De man bedreigde het personeel met een vuistvuurwapen. Hij droeg een zwarte bivakmuts en een zwarte broek. Hij liep met de buit weg in de richting van de Korte Kerkstraat. Het is nog niet bekend hoeveel geld hij heeft meegenomen. Er is niemand gewond geraakt.

Veldhoven: Handtas gestolen
Maandagmiddag tussen 15.35 en 15.45 uur is de handtas van een 34-jarige Eindhovense vrouw gestolen. Dat gebeurde toen zij winkelde op het Meiveld. In de tas zat een portemonnee met 170,=. Verder zaten er enkele persoonlijke spullen en bankpasjes in.