Politiebericht Flevoland: District Zuid 8-01-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Meegesleurd door bus
ALMERE - Een 29-jarige vrouw uit Almere is maandagavond licht gewond geraakt toen zij bij het uitstappen met haar jas tussen de deuren van de bus bleef hangen. De vrouw was met een kinderwagen met daarin haar
1-jarige kind uitgestapt bij de halte Parkwijk Midden aan de Iepenstraat, toen haar jas tussen de deuren van de bus bleef hangen. De chauffeur noch de inzittenden hadden in eerste instantie in de gaten dat de vrouw klem zat, waarop het slachtoffer circa 200 werd meegetrokken. Nadat de chauffeur door andere weggebruikers was gewaarschuwd, bracht hij geschrokken de bus tot stilstand en opende de deur. Hierop rende de vrouw terug naar de halte waar de kinderwagen nog stond onder de hoede van een andere passagiere. De vrouw is met pijn in haar hoofd en rug per GGD-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Ze mocht na controle weer naar huis.

Autodieven aangehouden
ALMERE De politie heeft dinsdagnacht op de Audioweg twee mannen uit Utrecht (32 en 42 jaar) aangehouden op verdenking van diefstal. Ze werden aangetroffen in een gestolen auto. In de auto werd gereedschap aangetroffen dat veelal als inbrekersgereedschap wordt gebruikt. Het gereedschap is in beslag genomen. Het duo is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

Euro-informatielijn gesloten
FLEVOLAND De euro-informatielijn van Politie Flevoland is vanaf vrijdag 11 januari gesloten. Het aantal telefoontjes is de laatste dagen zo minimaal dat het niet meer rendabel is op de lijn langer open te houden. Particulieren en bedrijven met vragen die verband houden met de omwisseling naar de euro kunnen bellen naar het landelijke informatienummer: 0800 1521. Of het landelijke toegangsnummer politie: 0900-8844. In totaal hebben ca. 40 mensen gebruik gemaakt van de euro-informatielijn.