Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-01-2002
Politieberichten district Eemland noord, 09.45 uur

Rijden onder invloed

SOEST- Op dinsdagochtend werd een 24-jarige automobilist uit Wijchen aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. De man werd gecontroleerd op de Soesterbergsestraat. Onderzoek wees uit dat hij teveel had gedronken en op het bureau blies 1.85 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en kon na het inleveren van zijn rijbewijs het bureau weer verlaten.

BAARN- Op maandagavond werd een 36-jarige automobilist uit Baarn aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Agenten zagen de man rijden over de Zandvoortweg en controleerden hem. Onderzoek wees uit dat hij gedronken had en op het bureau blies hij 0.65 promille. De man kreeg hiervoor een boete van 190 euro en een rijverbod van 1 uur.

Verkeerscontrole

SOESTERBERG- Op maandagmiddag werd er een verkeerscontrole gehouden op de Kampweg. In totaal werden 50 automobilisten gecontroleerd waarvan er 12 een bekeuring kregen omdat ze niet de autogordel droegen.

Onenigheid in bank

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG- Op maandagmiddag werd een 49-jarige man uit Bunschoten/Spakenburg aangehouden nadat hij een 41-jarige plaatsgenoot had geslagen.

De 49-jarige man stond samen met de 41-jarige man in een bank gelegen aan de Broerswetering. Op een gegeven moment maakte de 49-jarige man discriminerende opmerking naar de 41-jarige man. De 49-jarige man ging vervolgens in gesprek in een vertrek in de bank. Nadat de 41-jarige man zijn bankzaken had geregeld bleef hij buiten wachten op de 49-jarige man om te vragen waarom hij hem discrimineerde.

Enige tijd later kwam de 49-jarige man naar buiten en na een korte discussie gaf hij de 41-jarige twee klappen tegen zijn nek. De politie werd gewaarschuwd en de 49-jarige man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.