Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-01-2002
Persbericht district Binnensticht, 10.00 uur

Snelheidscontrole

DE BILT- Op maandagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Utrechtseweg. Tussen twee en vier uur passeerden 1770 voertuigen de controlepost en 189 hiervan reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 124 kilometer per uur waar 80 is toegestaan.

Rijden onder invloed

DEN DOLDER- Op maandagavond werd een 61-jarige automobilist uit Bilthoven aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Agenten zagen de man slingerend rijden over de Dolderseweg en controleerden hem. Onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken en op het bureau blies hij 1.55 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Winkeldief aangehouden

ZEIST- Op maandagavond werd een 33-jarige man uit Zeist aangehouden nadat hij goederen had gestolen uit een winkel zonder deze af te rekenen. Winkelpersoneel zag dat de man omstreeks zeven uur een winkel aan De Clomp wilde verlaten zonder enkele goederen af te rekenen aan de kassa. De politie werd gewaarschuwd en kon de man aanhouden en insluiten voor verhoor.