RINGTIME BV

RingTime start met nieuwe service op Internet

Persbericht

Nu ook een Nederlands alternatief voor Internet Telefoneren:

RingTime start met nieuwe service op Internet;

Achter je p.c. met elkaar praten en elkaar zien, ook bij lage bandbreedte!

Amsterdam, 8 januari 2002 - Het Amsterdamse bedrijf RingTime BV start met de lancering van een nieuw Nederlands product waarmee iedereen vanachter zijn eigen personal computer wereldwijd met een ander kan praten en tegelijkertijd de ander kan zien, zelfs bij lage bandbreedte.

De nieuwe service is een handig en goedkoop alternatief voor de telefoon. Bovendien maken allerlei opties zoals video, voice messaging, fast chat etcetera deze service bijzonder aantrekkelijk voor verschillende groepen gebruikers. Vooralsnog gaat het om communicatie van personal computer naar personal computer.

In het eerste kwartaal van 2002 zal videophone teleconferencing voor bedrijven worden geĂŻntroduceerd, waarbij tot 10 mensen elkaar tegelijkertijd kunnen zien en spreken over het Internet.

Het nieuwe aan deze technologie is:


1. Het is web based, je kunt dus vanaf elke pc bellen! ('portable');

2. De applicatie is sterk gecomprimeerd zodat spraak en video zelfs bij een modemverbinding mogelijk zijn;
3. Je kunt voice mails versturen;

4. Je kunt met een aantal mensen tegelijk chatten.
Er zijn twee verschillende producten, namelijk een consumentenversie en een businessversie. De consumentenversie is gratis tot 1 April 2002. De businessversie is bedoeld voor communicatie tussen gebruikers in bedrijven. De spraak en chat zijn gecodeerd (encrypted), en dus optimaal beveiligd. Ook bestaat de mogelijkheid tot het verzenden van videomails.