Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 8 januari 2002


Kop staart aanrijding Valkenburg (D1)
Op maandag 7 januari rond 10.25 uur ontstond er op de dr. Ir. Tjalmaweg een kop staart aanrijding waarbij drie auto's betrokken waren. Een 32-jarige automobilist uit Leiden wist niet meer op tijd tot stilstand te komen voor voor hem remmende auto's. Een aanrijding volgde. Twee inzittenden van de eerst aangereden auto, een 41 jarige vrouw uit Voorschoten en een 27-jarige vrouw uit Katwijk, werden ondermeer met buik- en nekklachten overgebracht naar het LUMC.

Inbraak in woning Lisse (D1)
In de middag of avond van maandag 7 januari werd er ingebroken in een woning aan de Esdoornlaan. Een raam van de woning werd opengebroken om binnen te komen. Uit de woning zijn sieraden en is geld gestolen.

Schoonmaker steelt geld uit winkel Leiden (D4)
De politie hield op maandag 7 januari rond 08.25 uur in een winkel aan de Botermarkt een 56-jarige Leidenaar aan. De verdachte, schoonmaker van de winkel, had de dagopbrengst van zijn werkgever gestolen. Zijn werkgever ontdekte dit. De man bekende het feit tegenover de politie. De winkelier kreeg zijn geld terug. Na verhoor is de verdachte aan het begin van de middag weer op vrije voeten gesteld. Hij moet zich op 11 maart 2002 bij de politierechter verantwoorden voor zijn daad.

Van mobieltje beroofd Leiden (D4)
Een 26-jarige Leidenaar werd op maandag 7 januari rond 16.50 uur op het Havenplein van zijn mobieltje beroofd door zich op een scooter verplaatsende onbekende jongemannen. Het slachtoffer liep over het Havenplein toen hij plotseling een schop tegen zijn been kreeg van de passerende jongemannen. Direct daarop gritsten zij de mobiele telefoon uit zijn hand en snelden er vandoor in de richting van de Haarlemmerstraat. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Inbraak in woning Voorschoten (D4)
In de middag van maandag 7 januari werd er ingebroken in een woning aan de Bizetlaan. Een deur werd opengebroken om binnen te komen. Vermoedelijk zijn de inbrekers er met een aantal sieraden vandoor gegaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Verkeerscontrole Leiden (D4)
De politie van Leiden gaat met ingang van maandag 14 januari gedurende een week regelmatig de gebods- en verbodsbepalingen controleren die gelden voor het verkeer in de omgeving van de Stationsweg, Morssingel, Rijnsburgerbrug en de Rijnsburgersingel. In deze week krijgen overtreders nog een waarschuwing. Na deze week zal tegen overtreders proces verbaal worden opgemaakt.

Inbraak in woning Leiden (D4)
Op maandag 7 januari werd op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Lammenschansweg. Een ruit van een deur werd vernield om binnen te komen. Vooralsnog weordt niets uit de woning vermist.

Dronken automobilist rijdt tegen geparkeerde auto aan Nieuwveen (D3)
Een dronken 42-jarige automobilist uit Nieuwveen reed op dinsdag 7 januari rond 23.45 uur op de Oude Nieuwveenseweg in beschonken toestand tegen een aldaar geparkeerde auto. De politie nam de man mee naar het bureau. Een ademanalyse kwam uit op 800 ug/. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet. Naast een proces-verbaal is van de man het rijbewijs ingevorderd.

Auto bij inbraak meegenomen Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
Van zondag 6 op maandag 7 januari werd er ingebroken bij een bedrijf aan de Bermweg. Een ruit werd ingeslagen om binnen te komen. De inbrekers gingen er vandoor met een rode VW Golf en een personel computer. Van de inbrekers en de auto ontbreekt tot nu toe ieder spoor.

Scooterrijder rijdt na aanrijding door Gouda (D2)
Op het fietspad aan de Nieuwe Gouwe ontstond op maandag 7 januari rond 14.00 uur een aanrijding tussen een 48-jarige snorfietster uit Gouda en een onbekend gebleven bestuurder van een zwarte scooter. De Goudse sloeg door de aanrijding over de kop. Een getuige die het een en ander zag gebeuren ontfermde zich over de vrouw en bracht naar naar de eerste hulp dienst. Daar werd een gekneusd borstbeen, een zwaar gekneuse pink en een verzwikte pols geconstateerd. Van de scooterrijder ontbreekt tot nu toe elk spoor. De politie stelt een onderzoek in.

Vrachtwagen gekanteld Reeuwijk (D2)
Op dinsdag 8 januari is omstreeks 3.00 uur een vrachtwagen met aanhanger op de A12 richting Den Haag, net na Reeuwijk van de weg geraakt en gekanteld. De vrachtwagen was geladen met kippen. Een groot aantal kippen liep na het ongeval over de rijksweg. Verschillende hulpdiensten hebben de dieren gevangen en vervolgens in een vervangende vrachtwagen ingeladen. Twee van de drie rijbanen zijn enkele uren afgesloten geweest. De chauffeur is met rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Brandwonden door bijvullen grasmaaier Waarder (D2)
Een 69-jarige man uit Waarder liep in de middag van 7 januari brandwonden op. De man was in de pastorie van de Hervormde Kerk aan het Dorp bezig met het bijvullen van de benzinetank van de grasmaaier. Door een ongelukkig moment viel de grasmaaier om en kwam tegen een straalkachel. De brandstof kwam toen tot ontbranding. De brandweer kwam terplaatse en bluste het vuurtje. De onfortuinlijke koster van de kerk moest zich onder behandeling laten stellen voor zijn brandwonden.

Dronken automobilist rijdt op rotonde rechtdoor Zevenhuizen (D2)
Een 32-jarige automobilist uit Zevenhuizen reed op dinsdag 8 januari rond 00.05 uur in beschonken toestand op de rotonde aan de Zuidplasweg en 1e Tochtweg rechtdoor. In het hart van de rotonde kwam hij tot stilstand. De politie constateerde drankgebruik en nam de man mee naar het bureau. Daar onderging hij een ademanalyse. Deze kwam uit op 845 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.