Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van dinsdagmorgen 8 januari 2002
10:33 dinsdag 8 januari 2002

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

SMILDE

Een 21 jarige automobiliste uit Assen liep maandagavond een nat pak op toen ze op de Witte Wijk in Smilde bij een inhaalpoging de controle over haar auto verloor en in de vaart belandde. De vrouw wis op eigen kracht uit de auto te komen. Ze kreeg een warme douche en droge kleren van buurtbewoners.

PEIZE

Met bijna 1,5 promille alcohol in haar bloed botste een 41 jarige automobiliste uit Peize maandagavond op de Hoofdstraat in haar woonplaats tegen een lantaarnpaal. Na aanhouding en voorgeleiding is ze met een dagvaarding voor snelrecht en een rij ontzegging naar huis gestuurd. De politie heeft het kentekenbewijs van haar auto ingenomen.

EMMEN

De politie van Emmen zoekt getuigen van een verkeersongeval maandagmiddag tegen 18.00 uur op de Boslaan in Emmen. Een 21 jarige automobilist uit Emmen brak een been nadat hij met zijn auto tegen een boom was gebotst. De man verklaarde dat hij de controle over zijn auto was verloren toen hij tussen de afslag Emmerschans en Emmen rechts zou zijn ingehaald door een tot nu toe onbekende auto. De man is door de brandweer uit zijn auto gehaald. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie van Emmen.

RODEN

Bij inbraken bij twee opticiens in de Heerestraat in Roden is maandagnacht bij een van de brillenzaken een vrij kostbaar oogmeet apparaat gestolen. De alarmmelding van een van de bedrijven kwam tegen half drie binnen op de politiemeldkamer. Toen de surveillance kort daarna bij de panden moesten de agenten vaststellen dat bij beide zaken de voordeur was vernield. De totale schade moet nog geïnventariseerd worden.

EMMEN

Een 17 jarige meisje uit Nieuw Amsterdam is maandagmiddag rond half vijf op de hoek Zandzoom / Nieuw Amsterdamsestraat in Emmen geconfronteerd met een potloodventer.
Volgens de aangeefster ging het bij de dader om een ongeveer 40 jarige man met kort zwart haar. Hij sprak met een buitenlands accent. Hij zat in een donkere MPV achtige auto. Hij lokte het meisje naar zijn auto door de weg te vragen.

ASSEN

Waarschijnlijk tengevolge van brandstichting is maandagnacht op de Oostermoer in Assen een personenauto in vlammen opgegaan. De auto die verder op vier lekke banden stond is voor nader onderzoek door de politie veiligggesteld.

KLAZIENAVEEN

De politie heeft maandagavond de illegale zendapparatuur van een 24 jarige inwoner van Klazienaveen in beslag genomen, De man zond uit op de FM band onder de nam testerado. Hij werkte vanuit een pand aan de Langestraat in Klazienaveen. De politie greep in na klachten uit de buurt over overlast van de geheime zender. De man stond zijn zendapparatuur vrijwillig af.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe