Gemeente Zeist

Euroacceptatie parkeerapparatuur

Zoals wij al eerder aangegeven hebben in onze publicatie op deze pagina van 18 december jl. heeft er ten gevolge van de invoering van de euro op 1 januari jl., afgelopen weken ombouw en aanpassing plaats gevonden aan de gemeentelijke parkeerapparatuur in het centrum van Zeist.
Alle geplaatste parkeermeters en automaten waarbij vooraf betaald dient te worden zijn inmiddels gereed gemaakt voor acceptatie van de Euro. Hier kan tevens tot 28 januari a.s. worden betaald met guldens. De betaalautomaten in de parkeergarage Slof, waarbij achteraf betaald dient worden, zijn inmiddels geschikt gemaakt voor acceptatie van de Euro. Hier kan niet meer met guldens betaald worden. Parkeergarages Par-cour en Remise zullen uiterlijk 18 januari a.s. Euro gereed worden gemaakt. Tot die tijd kunt u hier alleen parkeren indien u met guldens betaalt. Helaas kunnen Euro's hier niet omgewisseld worden in guldens aangezien in Nederland geen wisselgeld (in guldens) meer wordt verstrekt.

Let op: enkele parkeermeters in het centrum zijn buiten werking gesteld en zijn vervangen voor betaalautomaten! U dient hier dus te betalen bij de betaalautomaat.

Commissievergaderingen

Commissie : Stads-wijkbeheer, Sport, Landschap en Begroting Vergaderdatum : 14 januari 2002
Aanvang : 20.00 uur
Plaats : kamer 2, gemeentehuis
Voorziter : dhr. A. van Kuijk


* Voorstellen om advies: Extra krediet t.b.v. de verbouwing van de dienstwoning begraafplaats; 12e wijziging van de legesverordening 1998 en de bijbehorende tarieventabel; Aanvullende gevelmaatregelen Den Dolder fase 1; Sloopkrediet t.b.v. Hortensialaan 3-5; Geactualiseerde ISV-bodemmodule.
* Discussiestukken: Notitie "Verkenning ruimtescheppende mogelijkheden"; Diepte-analyse begrotingsscan.
* Ter kennisneming: B&W-besluit d.d. 27 november 2001 inzake Enquête Bodemloket Zeist; B&W-besluit d.d. 11 december 2001 inzake voortgang verenigingsondersteuning; B&W-besluit d.d. 11 december 2001 inzake gemeentelijke heffing "woon-werkverkeer"; B&W-besluit d.d. 19 december 2001inzake beantwoording brief van dhr. L.W. Verhoef m.b.t. jaarrekening 2000 en begroting 2002; B&W-besluit d.d. 19 december 2001 inzake omschrijving reserves en voorzieningen.

Commissie : Samenleving
Vergaderdatum : 15 januari 2002
(uitloopdatum i.v.m. nieuwjaarsreceptie op 7/1) Aanvang : 20.00 uur
Plaats : kamer 2, gemeentehuis
Voorziter : dhr. L.J.J. Prikken


* Voorstellen voor advies: wijziging Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Zeist; Vaststellen begrotingswijzigingen.

* Voorstel voor bespreking: afhandeling (conform het verzoek van Groen Links) van de mondelinge beantwoording vragen SP gesteld in de raadsvergadering d.d. 26 november 2001.

* Ter kennisneming (stukken ter inzage): voortgangsverslag GSB-projecten Vogelwijk; collegebesluit inzake definitieve invoering CVV voor WVG-cliënten; jaarverslag 2000 Diakonessenhuis.

Commissievergaderingen zijn openbaar. De volledige agenda's met bijbehorende stukken liggen ter inzage in de leeshoek van de Publiekshal.

Inspreken

1. Personen, die geen lid zijn, worden in een open-bare vergadering van de commissies in de gele-gen-heid gesteld het woord te voeren over onderwerpen die op de agenda staan vermeld. Zij dienen dit minimaal 2 werkdagen voor de aanvang van de vergadering bij de voorzitter kenbaar te maken.

2. Onmiddellijk voor de behandeling van het betreffende agendapunt stelt de voorzitter degene(n) die van het in lid 1 bedoelde spreekrecht gebruik wenst (wen-sen) te maken (afzonderlijk) in de gelegen-heid het woord te voeren. Voor de uitoefening van het spreekrecht wordt per persoon maximaal 3 minuten beschikbaar ge-steld.

3. Na beraadslaging door de commissie in eerste termijn en voorafgaand aan de beraadslagingen in tweede termijn worden insprekers in de gelegenheid gesteld kort op vragen en/of mededelingen vanuit de commissie te reageren. Hiervoor wordt per persoon maximaal 1 minuut beschikbaar gesteld.
4. De voorzitter is bevoegd van het bepaalde in de leden 1 t/m 3 af te wijken indien dit van belang is voor het goede verloop van de vergadering.

Indien u van dit spreekrecht gebruik wilt maken, kunt u zich uiterlijk twee dagen voor de vergaderdatum melden via tel. (030) 6987223.


Eerste Nieuwsbrief Milieubeleidsplan uit

Het eerste nummer van de Nieuwsbrief met informatie over het milieubeleidsplan van de gemeente Zeist 2000-2004 "Ruimte voor Milieu" is verschenen. Het biedt informatie voor inwoners van Zeist, die zich betrokken voelen bij het milieubeleid van de gemeente.

In dit eerste nummer staat onder andere een interview met wethouder Van Brenk. Verder zijn gesprekken gevoerd met Rina van der Linden, een lid van werkgroep De Brink, over het realiseren van het natuurpad in Park de Brink en met Joke Lock over het advies en begeleidingsproject voor volkstuincomplex "De Grifthoek". Daarnaast biedt de nieuwsbrief ook informatie over andere projecten uit het milieubeleidsplan.

Voor belangstellende inwoners van de gemeente Zeist is deze Nieuwsbrief gratis verkrijgbaar.
U kunt een exemplaar afhalen bij:
Publiekshal van de gemeente, Slotlaan 20
Milieudienst Zuidoost-Utrecht, Laan van Vollenhove 3211(in kantorencentrum boven winkelcentrum, ingang A)
NMC, Nicolaas Beetslaan 2
Wijkwinkel Zeist-Noord, Johan van Oldenbarneveltlaan 70 Informatie: Marga Geus van de Milieudienst, telefoon. 030-6999500

Door aanhoudende gladheid ook strooien in woonstraten

In overeenstemming met het gemeentelijk beleid m.b.t. de gladheidsbestrijding heeft de portefeuillehouder, wethouder Thomas Swart, ermee ingestemd om Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) opdracht te geven om het areaal van de gladheidsbetrijding tijdelijk uit te breiden en hierin ook nu de woonstraten op te nemen, overeenkomstig artikel 1.5 in bijlage 4 van de
dienstverleningsovereenkomst. Dit is besloten in verband met de aanhoudende gladheid.