Persberichten politie Rivierenland

---

Dinsdag, 8 januari 2002

---

Dagoverzicht

Aangifte van poging tot doodslag
WESTERVOORT - Een 34-jarige man uit Arnhem heeft op 7 januari aangifte gedaan van poging tot doodslag. De man reed op 5 januari op het fietspad over de Zuidelijke Parallelweg in Westervoort en kwam als gevolg van vier over de weg gespannen draden met zijn fiets ten val. Hij moest met een gebroken heup worden overgebracht naar het Rijnstateziekenhuis in Arnhem.

De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

Aanhouding na autokraken na tip van getuige
ELST - De politie Rivierenland heeft op 7 januari rond 14.00 uur twee mannen aangehouden, die worden verdacht van het openbreken van auto's op de parkeerplaats bij het NS-station Elst. De politie verrichtte de aanhoudingen na een tip van een getuige.

Doordat de getuige telefonisch contact bleef onderhouden met de politie, kon zij een signalement van de daders geven, alsmede het kenteken van de auto waarmee de mannen even later wegreden. Hierdoor kon de politie beide mannen op de Aamsestraat in Elst aanhouden.

Beiden mannen, een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 36-jarige man uit Beneden-Leeuwen, reden in een auto die op 6 januari gestolen bleek te zijn in Amersfoort. Onderzoek op de parkeerplaats leerde dat beide mannen drie auto's hadden opengebroken.

De verdachten werden ingesloten. De politie zet het onderzoek vandaag verder.

Fietsverlichtingscontrole
ZEVENAAR - Bij een verkeerscontrole op de Hunneveldweg in Zevenaar op 7 januari 's ochtends zijn acht fietsers bekeurd. Enkele kregen een boete van 11,50 euro omdat één van de beide lampen het niet deed. Enkele anderen kregen een boete van 23 euro, omdat beide lampjes niet functioneerden.

Gordelcontrole
WESTERVOORT - De politie Rivierenland heeft op 7 januari tussen 15.30 uur en 16.30 uur een gordelcontrole gehouden op de Klapstraat in Westervoort. Er werden dertien bekeuringen uitgeschreven. Wat opviel was dat enkele kinderen op de achterbank niet in de gordels zaten. De bekeuring voor het niet dragen van gordels bedraagt veertig euro.

Proces-verbaal wegens jagen op houtduiven
DUIVEN - De politie heeft twee mannen uit Duiven een proces-verbaal aangezegd. Zij waren met vuurwapens aan het schieten op houtduiven in een bosperceel bij de Westsingel. Hoewel de benodigde papieren in orde waren, is het niet toegestaan zelfstandig te jagen in een bosperceel dat in eigendom is.


---

Nog acht aanhoudingen n.a.v. vuurwerkexplosie Bemmel

BEMMEL - Naar aanleiding van het lopende onderzoek naar de vuurwerkexplosie in Bemmel zijn er door de politie van het district Rivierenland nog acht aanhoudingen verricht. Zeven personen werden afgelopen zaterdag aangehouden, de achtste vanochtend. Vorige week donderdag werden al drie personen aangehouden, waaronder degene die ervan verdacht wordt het vuurwerk te hebben aangestoken.

De acht aanhoudingen betreffen zes inwoners van Bemmel en twee inwoners van Arnhem.

Twee van hen worden verdacht van handel in illegaal vuurwerk, twee anderen van het vervoer van illegaal vuurwerk en vier van medeplichtigheid bij het afsteken van het vuurwerk dat letsel en schade veroorzaakte. Deze laatsten zouden hebben meegeholpen de stenen, die door de explosie verwondingen bij vier plaatsgenoten veroorzaakten, om de doos met vuurwerk te leggen.

Op dit moment bevinden zich nog drie mensen in hechtenis. De overige aangehouden verdachten werden na verhoor heengezonden.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl