Milieudefensie

Aankondiging voor de pers

Milieudefensie houdt EKO-Fastfood Vragenvuur

Amsterdam, 8 januari 2002 --- Op woensdag 16 januari organiseert Milieudefensie het EKO- Fastfood Vragenvuur in de vestiging van New York Pizza in de Amsterdamse Leidsestraat. Claudia de Breij, presentatrice van BNN, onderwerpt fastfoodbedrijven, milieuorganisaties en een jongerentrendwatcher aan een spervuur van vragen over EKO-friet en andere biologische snacks, en de mening van jongeren daarover. Milieudefensie presenteert de bevindingen van nieuw, eigen onderzoek naar het EKO-aanbod in de fastfoodsector. De jongerenmilieuorganisatie JMA maakt de resultaten van de EKO-friet Promotietour bekend.

Wat : EKO-Fastfood Vragenvuur Wanneer : Woensdag 16 januari, 13.30 - 14.30 uur Waar : New York Pizza, Leidsestraat 23, Amsterdam

Op het EKO-Fastfood Vragenvuur staan drie vragen centraal. Hoe zit het met het aanbod van EKO- friet, biologische pizza's en andere biologische snacks bij fastfoodketens als McDonald's, FEBO en Pizza Hut? Wat wil en kan de snacksector met biologische producten? Zitten de consumenten - en vooral jongeren - daar wel op te wachten?

Nicole Bakker van Milieudefensie maakt bekend wat de diverse fastfoodketens aan biologisch doen. Daarna bespreekt Claudia de Breij deze resultaten met vertegenwoordigers van de fastfoodsector: Lennard Poillot van Servex (onder meer Pizza Hut, Swirl's, Het Station - restauraties en Smullers), Philippe Vorst en Bart Jan Wijsman van New York Pizza en Odette Oostindiën van de biologische fastfoodbar Shakie's.

Laura Romijn van de jongeren-milieuorganisatie JMA (Jongeren Milieu Aktief) presenteert de resultaten van de handtekeningenactie Vet onbespoten en vertelt over haar ervaringen 'in het veld' tijdens de EKO-friet Promotietour. Eind 2001 trok JMA het land in om jongeren te vragen wat ze vinden van biologische friet. In zeven studentensteden bezochten ze hogescholen, universiteiten en uitgaanscentra om biologische patat uit te delen, handtekeningen in te zamelen en enquêtes af te nemen. Vervolgens zal jongeren- trendwatcher Paul Sikkema een blik in de biologische fastfoodtoekomst werpen. Sikkema is strategisch directeur bij ComBat BV, een bureau voor kinder- en jongerencommunicatie.

Tenslotte krijgen de aanwezigen de gelegenheid vragen te stellen.



Milieudefensie