Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Wild Card Indoor Brabant voor Koos de Ronde

08/01/2002

's-Hertogenbosch, 8 januari 2002
Koos de Ronde heeft de wild card gekregen voor deelname aan de FEI World Cup voor vierspannen tijdens Indoor Brabant van 21 t/m 24 maart a.s.
Indoor Brabant is de zevende en tevens voorlaatste wedstrijd van deze nieuwe wereldbekercyclus. De werelbekerwedstrijd bestaat uit twee ronden: vrijdagavond 22 maart vindt de warming up wedstrijd plaats en op zaterdagavond 23 maart wordt de werelbekerwedstrijd verreden, waar punten in verdiend worden. Koos de Ronde zal in 's-Hertogenbosch de strijd om de goed gevulde prijzenpot aangaan met regerend wereldkampioen Tomas Eriksson, Ijsbrand Chardon, Gert Schrijvers, Ludwig Weinmayr en Christoph Sandmann.
De 25-jarige Koos de Ronde, afkomstig uit een ware mensport familie, staat bekend als een sterke indoor marathonrijder. In 1999 wist hij de indoor marathon van Indoor Brabant op zijn naam te schrijven. Ook in Bathmen (2000) en Utrecht (2001) was hij zijn concurrenten te snel af, en tijdens Jumping Amsterdam zette hij de afgelopen jaren ijzersterke prestaties neer (drie maal de tweede plaats).
Naast deze wereldbekerwedstrijd is evenals voorgaande jaren de zaterdagmorgen van Indoor Brabant gereserveerd voor een menspektakel, waar een dertigtal nationale twee-en vierspanmenners aan de start zullen verschijnen.
Meer informatie over Indoor Brabant vindt u op: www.indoorbrabant.nl Meer informatie over de FEI World Cup vierspannen vindt u op:

www.hoefnet.com/feiworldcupdriving