Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-01-2002 Politieberichten district Maastricht (RKey; 14.30 u) Dinsdag, 8 januari 2001

District Maastricht

Maastricht; onder invloed
Het slingerende rijgedrag van een 30-jarige automobilist uit Oupeye (B), trok afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op de Prins Bisschopsingel in Maastricht de aandacht van de politie. Bij controle bleek dat de Belg onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 2,7 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.
De politie heeft een 45-jarige automobilist uit Maastricht bekeurd met een boete van 190 Euro. Bij controle afgelopen maandagavond op de Sluisdijk in Maastricht bleek dat de Maastrichtenaar onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij tussen 0,7 en 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. Hij heeft de boete meteen betaald.

Maastricht; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen maandag radarsnelheidscontroles gehouden op de Brusselseweg, de Cabergerweg en op de Potteriestraat in Maastricht. Totaal werden 1.234 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 196 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd.