Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-01-2002 Politieberichten district Sittard (RKey; 14.30 u) Dinsdag, 8 januari 2002

District Sittard

Geleen; hennepteelt
De politie die vanmorgen, dinsdagmorgen tijdens een voetpatrouille langs een pand aan de Parallelweg in Geleen liep, kreeg aanwijzingen (rook een sterke wietlucht) dat in het pand mogelijk hennep werd gekweekt. De agenten gingen dan ook in de woning controleren en vond in enkele ruimten hennepkwekerijen met totaal ruim 385 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur (groeilampen, transformatoren, schakelklokken en ventilatoren) inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoner. In het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie kreeg de verdachte een boete opgelegd van 2.600 Euro.

Spaubeek; gesprongen waterleiding leidt naar hennepkwekerij Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht kreeg de politie een melding van wateroverlast op Hobbelrade in Spaubeek. Bleek dat in een pand (er was niemand thuis) de waterleiding was gesprongen waarbij inmiddels de gehele kelder was ondergelopen. De brandweer werd ingeschakeld en die heeft de kelder vannacht leeggepompt. Terwijl men in de woning woning doende was, kreeg de politie aanwijzingen van mogelijke hennep in de woning. De politie ging in de woning op onderzoek uit en vond twee hennepkwekerijen met totaal zon 560 hennepplanten. Die werden samen met de aanwezige apparatuur zoals groeilampen en ventilatoren inbeslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.