Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-01-2002 Politieberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 14.30 u) Dinsdag, 8 januari 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; verkeerscontrole
De politie heeft afgelopen maandag een verkeerscontrole gehouden op de kruising Ruys de Beerenbroucklaan / Kruisstraat in Heerlen. Daarbij heeft de politie totaal 25 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het rijden door het rode verkeerslicht tot het niet dragen van de autogordel.

Brunssum; graffiti
Afgelopen maandagavond kreeg de politie een melding dat op de Kerkstraat in Brunssum een jongen graffiti op de muren van panden aldaar aan het spuiten was. De politie die terplaatse ging trof er een 16-jarige jongen uit Brunssum die bekende met een spuitbus graffiti op de muren te hebben gespoten. De spuitbus had hij al weggegooid en werd in een prullenbak teruggevonden. Ook bekende hij op enkele andere plaatsen (ondermeer op een abri en op een bankje) graffiti te hebben gespoten. De politie maakt proces-verbaal op tegen de graffiti-spuiter.

Landgraaf; aangehouden
De politie heeft afgelopen maandagmiddag na een kort achtervolging een 35-jarige man uit Hoenbroek aangehouden. Die stapte op de Kakertsweg in Landgraaf in een auto waarvan de politie aanwijzingen had gekregen dat de auto in Brunssum was gestolen. Vermoedelijk omdat de Hoensbroekenaar de politie in het oog kreeg, sprong hij uit de auto en zette het op een lopen. De politie rende hem achterna en wist hem op de Moltweg te achterhalen en aan te houden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De gestolen auto werd inbeslaggenomen en werd afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in.
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht vond de politie op de Moltweg in Landgraaf een auto waarvan bleek dat het voertuig in Belgie was gestolen (stond als gestolen gesignaleerd). De politie heeft in de omgeving een 24-jarige man uit Landgraaf en een 25-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats aangetroffen en aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze autodiefstal. De auto werd inbeslaggenomen en werd afgesleept. Een van hen, de verdachte uit Landgraaf heeft de autodiefstal bekend. De politie stelt verder onderzoek in.

Wijlre; hennepteelt
De politie die aanwijzingen had dat bij een woning aan de Krommeweg in Wijlre mogelijk hennep werd gekweekt, vond bij controle in een stal een hennepkwekerij met totaal ruim 125 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur (groeilampen en transformatoren) inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoner van de woning.