Politiebericht Oss 8-01-2002
Politiebericht district Maasland

AANHOUDING

De politie heeft maandag rond middernacht een 22 jarige man uit Oss en een 18 jarige in-woonster van Nuland aangehouden op verdenking van poging brandstichting. De politie trof na een melding van getuigen de verdachten aan op een parkeerstrook langs de Rijksweg in Nuland. In de middenberm lagen op de daar staande flitspaal een paar kussens terwijl in de auto van de verdachten een jerrycan benzine en thinner werd aangetroffen. De politie ver-moedt dat de verdachten van plan waren de snelheidsmeter in brand te steken. De verdachten zijn ingesloten en inverzekering gesteld.

DIEFSTAL AUTO

In de nacht van maandag op dinsdag is in Ravenstein een witte Mercedes Sprinter gestolen. De auto, kenteken VP-SJ-15 stond geparkeerd aan de Hoge Graaf. Dinsdagmorgen verdween tussen 08.30 en 10.30 uur vanaf de Beethovengaarde in Oss een groene Volkswagen Transporter bestelauto, kenteken 02-VJ-NK.

GESTOLEN KLUIS AANGETROFFEN

De kluis die op 6 januari uit een woning aan de Kastanjelaan in Vinkel werd weggehaald is dinsdagmorgen aangetroffen in de John F Kennedylaan in Heesch. In de kluis bleken nog veel spullen te zitten. Het is nog onduidelijk of er iets uit verdwenen is.

CONTROLE SNELHEID

Tijdens verschillende snelheidscontroles heeft de politie maandag diverse bestuurders be-keurd die te hard reden. Op de Gasstraat in Oss is de snelheid van 421 passanten gemeten. 47 bestuurders reden te hard waarvan de hoogste snelheid 78 km/u bedroeg. Op de Vivaldistraat in Oss reden 58 bestuurders te hard. Hier is de snelheid van 441 passanten gemeten waarvan de hoogste snelheid 96 km/u bedroeg. Op de Rijksweg N 265 in Nistelrode zijn 570 voertuigen gecontroleerd. 48 bestuurders reden te hard waarvan de hoogste snelheid 106 km/u. was. In tegenovergestelde richting is de sne-heid van 531 voertuigen gemeten. Hier reden 20 bestuurders te hard waarvan de hoogste snelheid 114 km/u was.

ZAKKENROLLEN

Dinsdagmorgen zijn vier vrouwen in Oss hun portemonnee kwijt geraakt aan een zakken-roller. De onbekende sloeg toe op de markt aan de Terwaenen en in winkels aan de Heuvel, Burgwal en Eikenboomgaard. De buit bestond voornamelijk uit contant geld en persoonlijke spullen.