Gemeente Soest

Tentoonstelling "Hallo, met madelief!" in de Kwekerij

In milieucentrum de Kwekerij (Molenstraat 157, Soest) kunt u, vanaf 8 januari tot en met 27 februari 2002, de tentoonstelling "Hallo, met madelief!" bezoeken. Deze tentoonstelling gaat over communicatie in de natuur.

In een kleurig verhaal met veel foto's, verrassende geluidseffecten en luchtige teksten laat de tentoonstelling zien, dat dieren en planten in geuren en kleuren, door geluid, houding en gedrag van alles aan elkaar vertellen. Met een knipoog naar de mensenwereld wordt ook duidelijk gemaakt dat mensen, dieren en planten als het om communiceren gaat eigenlijk veel minder verschillen dan je zou denken. Het afbakenen van een territorium met zang en reuksporen. Het versieren van een vrouwtje door imponeergedrag en mooie kleuren. Het hoofd bieden aan vijanden door camouflage of intimidatie. Al deze onderwerpen komen aan bod. Door de keuze van de foto's is de boodschap meteen helder. De tentoonstelling is geschikt voor kinderen en volwassenen.

U kunt de tentoonstelling bezoeken tijdens openingstijden van het milieucentrum De Kwekerij, elke dinsdag tot en met donderdag van 13.00 tot en met 16.30 uur. De toegang is gratis.