Gemeente Den Haag

2002-01-08: Haagse kinderen maken felicitatiekaarten voor Willem Alexander en Maxima

Ter gelegenheid van het huwelijk van kroonprins Willem Alexander en Maxima worden leerlingen van basisscholen in Den Haag opgeroepen om een speciale felicitatiekaart te maken voor het koninklijk paar. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen; de beste ontwerpen zijn in de Openbare Bibliotheek te bezichtigen. Pierre Heijnen, wethouder OSWI, opent de tentoonstelling op vrijdag 1 februari.

Op zaterdag 2 februari organiseert de gemeente Den Haag drie activiteiten ter gelegenheid van het koninklijk huwelijk. Hagenaars kunnen s middags van 15.30 uur tot 17.00 uur in de Dr. Anton Philipszaal een Koninklijk Concert bijwonen. Uitvoerenden zijn Haagse koren die het predikaat koninklijk hebben.

Receptie
Leden van het Corps Diplomatique en vertegenwoordigers van in Den Haag gevestigde nationale en internationale bedrijven en organisaties wordt die dag, van 18.00 uur tot 19.00 uur een receptie aangeboden in Pulchri Studio aan het Lange Voorhout.

Stadsbal
Vanaf 20.00 uur vindt in het Atrium van het Stadhuis het Stadsbal plaats. Dit bal dat jaarlijks wordt georganiseerd, staat 2 februari geheel in het teken van het koninklijk huwelijk en is voor jong en oud toegankelijk.

Feestavond
Op voordracht van burgemeester en wethouders kunnen 175 Hagenaars op 1 februari de nationale feestavond in de ArenA bijwonen.

7 januari 2002