Gemeente Enschede

Samen Zuid veiliger maken
Enschede, 8 januari 2002

Twee nieuwe schooladoptieprojecten

Door een goede samenwerking tussen alle betrokkenen de veiligheid in de buurt te verbeteren. Dit is het uitgangpunt voor twee schooladoptieprojecten in stadsdeel Zuid. Scholen, wijkagenten en het stadsdeel Zuid gaan samen jongeren benaderen. Waar nodig zal de hulp van stichting Wijkwelzijn Zuidwijken ingeroepen worden. De provincie Overijssel steunt beide projecten met in totaal 5.672,25.

Stedelijk Lyceum (de Tiemeister):
Er is veel overlast (vernielingen e.d.) van jongeren, waarschijnlijk ook leerlingen van het Stedelijk Lyceum "Tiemeister". De school zelf valt niet onder politieafdeling Zuid, maar de leerlingen die op deze school zitten wonen vaak wel in Zuid. De wijkagenten van Zuid en Oost werken dan ook samen in dit project. De doelstelling van dit project is het terugdringen van vandalisme, in samenwerking met de school, asielzoekerscentrum en de wijkagenten; en het voorkomen van onveiligheidsgevoelens van AZC bewoners en buurtbewoners. Dit ten behoeve van een goede samenwerking tussen deze partijen en betere opvang voor de leerlingen/jongeren die overlast veroorzaken. Voor dit project is in totaal 12.478,96 beschikbaar.

"Chez Nous":
Aangepaste lesbrieven en geüniformeerde politieagenten vormen onderdeel van de strategie in het tweede adoptieproject, Het betreft de leerlingen van "Chez Nous", school voor speciaal onderwijs. Het gaat hier eveneens om het verbeteren van de contacten tussen jongeren en politieagenten en het beperken van overlast voor de buurt. Voor deze adoptie is in totaal 6.806,70 beschikbaar.