Kamer van Koophandel Rotterdam

Rotterdam

Premier Kok opent KvK-kantoor

Op dinsdag 8 januari om 17.40 uur heeft Minister-president W. Kok de officiële opening verricht van het nieuwe kantoor van de Kamer van Koophandel Rotterdam op Blaak 40. Door middel van een digitale handeling heeft de premier een lasershow in werking gezet die de officiële ingebruikneming van het nieuwe kantoorpand markeert.

Voorafgaand aan deze openingshandeling is de heer Kok tijdens een receptie in de grote hal van het nieuwe kantoor in gegaan op een aantal vragen van presentator Victor Deconinck. Daarbij is de premier onder meer in gegaan op de rol die de kamers van koophandel vervullen voor het Nederlandse bedrijfsleven, op het belang van dit kantoor als voorbeeld in de campagne `Nederland gaat digitaal' en op het belang het één-loket principe voor gevestigde en startende ondernemers.

Voordat de premier het gebouw opende, waren de net afgetreden voorzitter en de net benoemde nieuwe voorzitter van de Kamer van Koophandel Rotterdam heel kort geïnterviewd door Victor Deconinck: na een korte kennismaking met de heer R.H. de Boer als nieuwe voorzitter was er ook een kort afscheidsgesprek met de heer J.N.A. van Caldenborgh, die na 5 jaar gelijktijdig met de opening van Blaak 40 zijn afscheidsreceptie had.

Na de opening door de Minister-president vonden er later die avond nog een aantal onthullingen plaats van achtereenvolgens:

het geschenk van de aannemer, architect en anderen in de vorm van een groot rotapanel aan de zijwand van de hal;

een schetsontwerp van studenten van Academie Willem de Kooning voor een kunstwerk in de hal, aangeboden door het KvK-personeel;

een ontwerp voor het beeld `De Zakenmannen' van Joep van Lieshout, grondlegger van AvL- Ville, dat een definitieve plek zal krijgen in de hal van het nieuwe kantoor. Een kleine uitvoering zal aan de scheidend voorzitter, Joop van Caldenborgh worden aangeboden door de heer F.J. Lavooij, waarnemend voorzitter in het (dan vorige) bestuur.

Meer info: Kees Vrijdag, tel. 010-402 78 01.