Gemeente Maassluis

8-1-2002

NME bezoekt met Maassluise basisscholen dOude Koestal

De groepen 6 van de Maassluise basisscholen gaan met het Natuur- en Milieu Educatie Centrum (nme) op bezoek in dOude Koestal, het bezoekerscentrum in het Staelduinse Bos. Deze leerlingen boffen eigenlijk maar dat het Maassluise NME tijdelijk zonder eigen gebouw zit. Elf groepen hebben zich aangemeld om de winterles van het nme te volgen. Zij worden om beurten met een bus opgehaald om naar het Staelduinse Bos te gaan.
In de koestal is een tentoonstelling over sporen, die goed aansluit bij de belevingswereld van de kinderen. De leerlingen krijgen ook een werkboekje waarin onder andere een quiz is opgenomen over de tentoonstelling. Uiteraard gaan ze ook het bos in met opdrachten. Met behulp van een fotoroute komen ze bij de poel waar ze bij de gluurhut kunnen kijken. Ook wordt de mooie tuin bij de koestal bezocht. De opdrachten buiten zijn niet zozeer technisch van aard, maar gericht op beleving. De leerlingen mogen de koestal of de plattegrond van de geheime tuin tekenen. Ook mogen ze een gedicht maken over de poel en de sfeer kleuren. Allemaal opdrachten om beter te leren kijken en daardoor te ervaren dat het bos in de winter ook heel interessant is.

Noot voor de pers:
Uw (foto-)redactie is van harte welkom. De bussen vertrekken telkens om 9.00 uur en de les begint naar verwachting om 9.45 uur. Om 10.30 uur wordt gezamenlijk chocolademelk gedronken en tussen 11.30 en 11.45 uur vertrekken de leerlingen weer naar school. De winterles wordt gegeven op de volgende data: 14, 15, 16, 21, 22, 23, 24, 28, 29 en 30 januari en 5 februari.