Ingezonden persbericht

Betreft: aanpak winkelcriminaliteit

Uitnodiging voor de pers,

Bijgaand ontvangt u het programma voor de ondertekening van onze gedragscode bronbeveiliging op 8 januari 2002.

We zijn bijzonder verheugd dat we de gedragscode na ondertekening officieel aan kunnen bieden aan Mw. Hella Voûte, lid van de Tweede Kamer voor de VVD.

De Gedragscode Bronbeveiliging Nederland is opgesteld door het Platform Detailhandel.nl en de EAS-fabrikanten en is bedoeld om de consument te beschermen tegen de gevolgen van ongewenst alarm, veroorzaakt door niet-gedeactiveerde en bronbeveiligde producten.

Randvoorwaarden voor een succesvolle introductie van bronbeveiliging in Nederland zijn vastgelegd in de gedragscode. De Nederlandse detailhandel loopt hiermee voorop in Europa. De gedragscode zal op 8 januari 2002 officieel ondertekend worden door de EAS-fabrikanten en het Platform Detailhandel.nl.

Hierbij nodigen wij u uit voor de officiële presentatie en ondertekening van de Gedragscode Bronbeveiliging Nederland. Deze vindt plaats op:

Dinsdag 8 januari 2002, van 14:30 tot 17:00 uur
in het perscentrum Nieuwspoort te Den Haag

Het PlatformDetailhandel.nl is een samenwerkingsverband van de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) en de Nationale Winkelraad van MKB-Nederland (NWR). De Raad Nederlandse Detailhandel treedt op namens de filiaal- en grootwinkelbedrijven. De Nationale Winkelraad treedt op namens de zelfstandige ondernemers in de detailhandel en het winkelambacht, het zogenaamde midden- en kleinbedrijf. Dit samenwerkingsverband vertegenwoordigt de totale bedrijfstak detailhandel.

Bijgaand treft u het programma, de routebeschrijving en een aanmeldingsformulier aan.

U kunt zich aanmelden met bijgaand formulier.

Met vriendelijke groet,

PLATFORMDETAILHANDEL.NL

Sjoerd Veenstra

Betreft: aanpak winkelcriminaliteit

Programma ondertekening Gedragscode Bronbeveiliging Nederland

Locatie: Perscentrum Nieuwspoort
Lange Poten 10
2511 CL Den Haag

14:30 Opening bijeenkomst en inleiding door de voorzitter van de Projectgroep Aanpak Winkelcriminaliteit, de heer H.H. van der Geest.

14:50 uur Nut en noodzaak van bronbeveiliging door dhr. J.M. Dühne van Checkpoint Meto B.V. namens de EAS-leveranciers

15:20 uur Toelichting Gedragscode door dhr. R. van Dijk van Vendex KBB namens het PlaformDetailhandel.nl

15:50 uur Ondertekening van Gedragscode Bronbeveiliging Nederland

16:15 uur Officiële overhandiging van de gedragscode en reactie van mevr. Drs. Hella Voûte-Droste. Lid van de Tweede Kamer voor de VVD.

16:30 uur Afsluiting met een hapje en een drankje.