Gemeente Zoetermeer

Groen Café: 'Natuur in het Buytenpark'

Op dinsdag 8 januari aanstaande wordt in De Soete Aarde, centrum voor natuur en milieu, een Groen Café gehouden. Dit bijzondere Groene Café heeft de natuur in het Zoetermeerse Buytenpark als thema. De presentaties beginnen om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is De Soete Aarde open.

Vijf jaar lang hebben natuurliefhebbers de ontwikkelingen in het begrazingsgebied van het Buytenpark intensief gevolgd. Het Buytenpark is in juni 1996 geopend. Om de natuurontwikkeling in het park te kunnen volgen is in samenwerking met de gemeente een natuurmonitoringsproject opgestart. Verschillende werkgroepen van natuur- en milieuorganisaties hebben inventarisaties in het Buytenpark uitgevoerd. Deze werkgroepen zijn gespecialiseerd in het onderzoek naar wilde planten, vogels, vlinders en vleermuizen. Tijdens de avond wordt over elk onderdeel een korte presentatie gegeven. Ook is er gelegenheid om een kleine tentoonstelling over 'vijf jaar natuurmonitoring in het Buytenpark' en de video 'Heuvels in de polder', gemaakt door vrijwilligers van de videoclub, te bekijken.

U vindt De Soete Aarde aan de Van Leeuwenhoeklaan 15a te Zoetermeer, ingang J.L. van Rijweg.
De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u terecht bij Lida Blok of Tilly Kester, telefoon (079) 346 9818 of 346 9662.
---

Gemeente Zoetermeer © December 2001

Last update: 21 December 2001 (16:11)