Gemeente Den Haag

2002-01-07: 2460 kerstbomen en 2170 zakken vuurwerkafval ingeleverd

Dit jaar zijn in totaal 2460 kerstbomen en 2170 zakken met vuurwerkafval ingeleverd. Hiermee is de door Stadsbeheer in samenwerking met McDonalds gehouden inzamelactie een groot succes. Nieuw dit jaar was dat ook oude kerstbomen konden worden ingeleverd. Bij de inleverpunten in Ypenburg en Leidschenveen zijn opvallend veel zakken met vuurwerkafval en oude kerstbomen ingeleverd.

Van 2 tot en met 5 januari kon men een volle zak met vuurwerkafval en de oude kerstboom inleveren op 9 speciale plaatsen in de stad en bij de 3 milieudepots. Wie dit deed, kreeg in ruil een bon van McDonalds voor een MacShake, McChicken of Big Mac, én een loterijlot.

Laak-Centraal
Bewonersorganisatie Laak-Centraal de bewonersgroep St. Aldegondeplein hebben zelf een inlevermogelijkheid voor vuurwerkafval en voor kerstbomen georganiseerd. In Laak-Centraal zijn 68 kerstbomen en 34 afvalzakken ingeleverd. De bewonersgroep St. Aldegondeplein zamelde 211 kerstbomen en 25 zakken in.

Scheveningen

De Scheveningse handhavingsteams hebben kerstbomen ingezameld. Hier zijn circa 1000 kerstbomen ingeleverd.

Loterij
In de loterij zijn allerlei leuke prijzen te winnen, waaronder de hoofdprijs: een 2-daagse busreis naar Euro Disney. In de week van 21 tot en met 25 januari worden de winnende lotnummers getrokken en aansluitend bekendgemaakt bij de stadsdeelkantoren, de milieudepots, de Haagse McDonalds vestigingen, in enkele regionale (dag)bladen en op de website www.denhaag.nl/oud&nieuw.Ook de loterij wordt dit jaar voor het eerst gehouden.

7 januari 2002

last update: 8 januari 2002 ;pag.: 10450; auteur: 112