Kamer van Koophandel Rotterdam

Rotterdam

Duurzaam ondernemen is niet alleen voor multinationals

Van Straaten Autoschade B.V. winnaar Ondernemersprijs Midden-Holland 2001

De jury van de Ondernemersprijs Midden-Holland 2001 heeft Van Straaten Autoschade B.V. uit Gouderak uitgeroepen tot winnaar van de Ondernemersprijs Midden-Holland 2001. Dit is 7 januari bekendgemaakt tijdens de goed bezochte nieuwjaarsbijeenkomst van de Kamer van Koophandel Rotterdam in de Goudse Schouwburg.

Samen met Van Straaten Autoschade B.V. waren Elumatec Nederland B.V. uit Nieuwerkerk aan den IJssel en Ventilatietechniek Gouda B.V. uit Haastrecht genomineerd voor de prijs, die de kamer van koophandel voor de vierde keer in successie uitreikt.

Hans Bijkerk (54 jaar) begon al jong met het reparatie en spuitwerk in het autobedrijf van zijn stiefvader Van Straaten in Gouda. Dit leidde de start in van wat nu Van Straaten Autoschade is: een toonaangevend schadeherstelbedrijf. In 1968 vond met de verplaatsing naar Gouderak de specialisatie tot autoherstelbedrijf plaats. Sinds december 1989 ligt de volledige leiding en eigendom in handen van Hans Bijkerk, die de efficiëncy van het productieproces met logistieke verbeteringen fors opvoerde. Van Straaten behoort met een personele bezetting van 35 medewerkers en een wekelijkse productie van tussen de 50 en 60 schadegevallen tot de grotere in de sector. De directie draagt uit dat investeren in je medewerkers de sleutel vormt om in de markt een betrouwbare partner te zijn en te blijven. Het
ISO-certificeringssysteem wordt zeer bewust als sturingsinstrument gebruikt voor onder meer foutregistraties (niet als correctiemiddel maar als verbeterinstrument), leveranciers-beoordelingen en productaanpassingen. Zoveel mogelijk wordt met milieuvriendelijke grondstoffen gewerkt en in samenwerking met een verzekeringsmaatschappij vindt voor zgn. groene polishouders hergebruik van onderdelen plaats. Ook wordt er goed nagedacht over continuïteit en bedrijfsopvolging: zoon Marcel is actief bij de bedrijfsvoering betrokken.

De jury vindt dat Van Straaten Autoschade B.V. goed maatschappelijk ondernemerschap laat zien met een verantwoord personeelsbeleid, verantwoorde productie, een scherpe visie op continuïteit en toekomst en daarmede de eigen duurzaamheid.
Van Straaten Autoschade B.V. en dus haar directeur/eigenaar Hans Bijkerk is naar het oordeel van de jury de terechte winnaar van de Ondernemersprijs Midden-Holland 2001. Chapeau!

Meer info: Kitty van der Neut, tel. 010-402 78 88.