Gemeente Bergen op Zoom


Programma stadsschouwburg De Maagd in januari

STADSSCHOUWBURG DE MAAGD BIEDT IN JANUARI:
Montezuma's revenge dinsdag 8 januari

In Double Density zappen de vijf artiesten van Montezuma's Revenge heen en weer tussen een fictieve wereld en hun boeiende leven backstage. Dit multimediaspektakel is een mix van theater, lichtshow, video, musical en swingende a capella.

lied in de schemering donderdag 10 januari

Een ware sterrencast brengt dit fonkelende toneelstuk, waarin de ex-geliefde van een gehuwd schrijver zijn homosexuele verleden dreigt op te rakelen. Met Lied in de Schemering lijkt de Engelse schrijver Noël Coward zijn eigen levensverhaal te vertellen...

Crème fraîche: cinq vrijdag 11 januari

Les contes d'Hoffmann zaterdag 12 januari

Offenbach schreef naast populaire operettes als La Vie Parisienne o.a. deze opera fantastique. Koor, orkest en topsolisten van de Poolse Staatsopera Bydgoszcz brengen een indrukwekkende vertolking van Hoffmann's Vertellingen met vele fantastische, kleurrijke scènes en Nederlandse boventiteling.

Shirley Valentine dinsdag 15 januari

Deze hartverwarmende komedie van Willy Russell werd met Pauline Collins een grote TV-hit. In de Nederlandse bewerking is topcomédienne Trudy Labij dé aangewezen persoon voor de rol van Shirley Valentine. Een Britse doorsnee huisvrouw is de sleur beu. Ze kiest voor zichzelf en gaat naar Griekenland...

WOFA donderdag 17 januari

Wofa zet met Percussions et Danses de Guinée een wervelend folklorespektakel op de planken vol kleur en Afrikaans vuurwerk. De topartiesten vertellen de verhalen over hun volk met zang, opzwepende ritmes, betoverende muziek en acrobatische dans.

ROB DE NIJS vrijdag 18 januari:
UITVERKOCHT!

Peter Pan, De musical 24, 25 & 26 januari: 19.00 uur zondag 27 januari: 14.30 uur

Vera Mann en Peter Faber spelen de hoofdrol in deze grootse musical, waarin het lijkt of de spelers echt door de zaal vliegen. Met het spannende verhaal, de nostalgische decors, vrolijke liedjes, dans en ongelooflijke acts is Peter Pan geschikt voor jong en oud. Er zijn nog plaatsen vrij!

Eva Bonheur dinsdag 29 januari

Deze oer-Hollandse huiskamerkomedie is één van de bekendste werken van volksschrijver Herman Heijermans (Op Hoop van Zegen). Volgens het NRC is de uitvoering van Eva Bonheur door Theatergroep Het Vervolg "één van de allermooiste voorstellingen, een meesterwerk, volmaakt uitgebeeld".

Don Pasquale donderdag 31 januari

Met imposant orkest, krachtige stemmen en de mooie ensceneringen is de Roemeense Staatsopera van Timisoara een graag geziene gast in De Maagd. Nu brengt dit gezelschap de opera-komedie Don Pasquale van Donizetti. Het hilarische verhaal is dankzij de boventiteling voor iedereen te volgen.