Ingezonden persbericht



Quantum NAS-producten Solaris gecertificeerd

Quantum Snap Server voldoet aan hoge eisen van Sun

Bracknell (Verenigd Koningrijk), 8 januari 2002 -- De Quantum Snap Server-producten, 4100, 2200 en 1000 zijn door Sun Solaris gecertificeerd. De certificatie garandeert dat de Snap Servers hun betrouwbaarheid en compatibiliteit in de Solaris 8-omgeving bewezen hebben. Quantum Snap Servers werken ook goed samen met de nieuwste Sun Fire Servers.

Het Solaris Ready Certificeringprogramma is ontwikkeld opdat klanten makkelijk producten kunnen herkennen die geschikt zijn voor het Solaris-platform. De test wordt gedaan door het onafhankelijke testlaboratorium van KeyLabs. KeyLabs evalueert de producten op interoperabiliteit, platformondersteuning, de Solaris-normen, installatiegemak, driver compatibiliteit en productdocumentatie.

De Snap Servers variëren in opslagcapaciteit van 40GB tot bijna 1TB. De Snap Server is gemakkelijk in het netwerk te installeren en levert automatisch en gelijktijdig multiplatformondersteuning tijdens het gedeelde gebruik van bestanden door Windows-, Novell-, Macintosh- en Unix-(Linux-)gebruikers op hetzelfde netwerk.

Quantum
Quantum Corporation (NYSE:DSS) is sinds 1980 uitgegroeid tot een vooraanstaand leverancier van tapeopslagsystemen die hoge prestaties leveren en zeer betrouwbaar, kostenbesparend en schaalbaar zijn. De producten van het bedrijf worden gebruikt voor het maken van back-ups, voor archivering en voor het herstellen van belangrijke zakelijke data.

Quantum is de grootste leverancier van DLTtape-automatiseringss@ystemen, DLTtape-drives, Super DLTtape-drives en Snap Server-producten (voor netwerkopslagsystemen in werkgroepen).

In het boekjaar dat eindigde in maart 2001 behaalde de DLT en Storage Systems Group van Quantum een omzet van 1,4 miljard dollar. Meer informatie over Quantum is te vinden op www.quantum.com en over de DLT-producten op www.superdlttape.com.

Meer informatie:
Quantum Peripherals (Europe) SA
Andy Walsky
e: andy.walsky@quantum.com
t: 00 44 (1344) 35 35 00

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
e: marije@l-dj.nl
t: 00 31 (20) 421 05 65