Euronext Brussels

Persberichten - 08/01/2002

(Euronext-Brussels) - Contract ondertekend tot fusie tussen Barco Graphics en Purup Eskofot

(Euronext-Brussels) - Contract ondertekend tot fusie tussen Barco Graphics en Purup Eskofot

BARCO n.v., moedermaatschappij van Barco Graphics, en Kirkbi A/S, moedermaatschappij van het Deense Purup-Eskofot, kondigen de ondertekening aan van het contract om beide dochtermaatschappijen te fusioneren. Voor Barco Graphics gaat het om de business units Packaging Systems en Commercial Printing die zullen worden opgenomen in het nieuwe fusiebedrijf, bij het in werking treden van de overeenkomst. BARCO n.v. zal voor 49 % eigenaar zijn van het nieuwe bedrijf.

De andere twee business units van Barco Graphics hebben ondertussen reeds een definitief onderkomen gevonden in nieuwe entiteiten. De overeenkomst tot de oprichting van de Joint Venture Mania-Barco GmbH tussen BARCO n.v. en Mania Technologie AG, is eind december 2001 in werking getreden. In deze Joint Venture, waarin BARCO n.v. een belang heeft van 33 %, wordt de business unit ETS van Barco Graphics ondergebracht. Mania-Barco GmbH is één van de belangrijkste leveranciers in de wereldwijde markt van investeringsgoederen voor de productie van gedrukte schakelingen. Verder werd eveneens in december, de business unit Industrial Printing opgenomen in een afzonderlijk bedrijf, dotrix n.v. .

BARCO richt zich nu volledig op zijn drie kernactiviteiten binnen Image Processing: BarcoProjection, BarcoView en BarcoVision.

Bron: Barco
Provider: Euronext Brussels