Politiebericht Den Bosch 8-01-2002
Politiebericht district Den Bosch

VERDACHTE HELING AANGEHOUDEN

Dinsdagmorgen is een 19-jarige inwoner uit Hintham in zijn woning aan Fort Prins Willem in zijn woonplaats aangehouden als verdacht van heling van een magnetron. Het apparaat bleek van een inbraak in een school in Rosmalen afkomstig te zijn. De combimagnetron is inbeslaggenomen en de verdachte is ingesloten.

VERDACHTE BREEKT IN OM ONDERDAK TE KRIJGEN

Van maandag op dinsdag is een 22-jarige inwoner uit Emmeloord op de Vughterstraat in s-Hertogenbosch aangehouden voor poging tot inbraak in een winkel. De man vernielde een ruit van de zaak om, na later uit zijn verklaring bleek, bij de politie onderdak te kunnen krij-gen. Hij is aangehouden en ingesloten.

MAN NA VERVELEND GEDRAG AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING

Van maandag op dinsdag is een 33-jarige Bosschenaar op de Oude Engelenseweg in s-Hertogenbosch aangehouden voor belediging. De man veroorzaakte problemen bij een horecagelegenheid waarbij de politie bemiddelde. De verdachte schold de agenten daarbij uit voor kankerwouten en teringlijers. Hij is aangehouden en ingesloten.

BULGAREN AANGEHOUDEN MET VERVALSTE PASPOORTEN

Maandag heeft de politie bij een vleesverwerkend bedrijf aan de Veemarktkade in s-Hertogenbosch een 26-jarige, 44-jarige- en 48-jarige Bulgaar aangehouden met vervalste paspoorten. Het drietal probeerde met vervalste Griekse paspoorten werk te krijgen. Een werknemer van het bedrijf ontdekte de vervalsingen en waarschuwde de politie. Het drietal is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Medewerkers van het bedrijf hebben van de Vreemdelingenpolitie Brabant-Noord instructie gehad in het onderkennen van ver-valste documenten.

BEJAARDE NA TRUC BESTOLEN

Maandagavond is een 87-jarige vrouw na een truc, in haar woning aan de Evertsenstraat in s-Hertogenbosch, door een onbekende jongen bestolen. De jongen meldde zich met een wondje aan zijn hand aan de deur en vertelde achterna te worden gezeten door een man. De bejaarde liet hem binnen om zijn hand te verzorgen. Toen de jongen de woning weer had verlaten bleek de portemonnee van de vrouw met ongeveer 10,= te zijn gestolen. De politie waarschuwt met name bejaarden niet zomaar onbekenden binnen te laten.

INBRAAK BIJ FOTOZAAK

Van maandag op dinsdag is ingebroken in een winkel aan de Lokerenpassage in s-Hertogen-bosch. Uit de zaak zijn een onbekend aantal fotocameras ontvreemd.

AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING

Dinsdagmorgen is een 19-jarige Bosschenaar op de Van Berckelstraat in s-Hertogenbosch aangehouden voor belediging. De jongen zat achterop een fiets waarvan de bestuurder be-keurd werd voor het rijden door een rood verkeerslicht. De verdachte schold daarop de agenten uit voor viezeriken en sukkels. Hij is aangehouden en ingesloten.

INBRAAK KLEDINGZAAK

Van maandag op dinsdag is ingebroken in een kledingzaak aan het Burgemeester Loeffplein in s-Hertogenbosch. Vanmorgen was nog niet bekend of er ook daadwerkelijk iets was ont-vreemd.

BEJAARDE MAN ONWEL GEWORDEN IN WONING

Dinsdagmorgen heeft de politie een 80-jarige bewoner van een appartement aan de Wevers-plaats in s-Hertogenbosch in slechte toestand aangetroffen. De thuiszorg waarschuwde de politie toen de man voor de tweede achtereenvolgende dag de deur niet opendeed. Agenten braken daarop de voordeur open en troffen de man in slechte toestand aan. Hij is per ambu-lance overgebracht naar het Carolusziekenhuis, waar hij enkele dagen geleden pas was ont-slagen.

ONJUISTE OPSLAG BESTRIJDINGSMIDDELEN

Maandagmiddag hebben agenten van de afdeling milieu van de districtsrecherche een 22-jarige Drunenaar op een tuinbouwbedrijf in Elshout bekeurd voor onjuiste opslag van be-strijdingsmiddelen. Agenten troffen 2 volle jerrycans en 12 ongereinigde jerrycans met Horti Formaline aan voor de kassen van de man. Volgens de Bestrijdingsmiddelenwet moet dit goedje zijn opgeslagen in een gifkast. De agenten maakten proces-verbaal op.