Gemeente Utrecht

WALTHER KOK NIEUWE DIRECTEUR DIENST WIJKEN

Drs. W.J.P. (Walther) Kok wordt de nieuwe directeur van de Dienst Wijken van de gemeente Utrecht. Walther Kok was gedurende het jaar 2001 tijdelijk gemeentesecretaris. Daarvoor werkte hij 5 jaar hoofd van de sector Algemeen Bestuur van de Secretarie. De benoeming gaat in op 1 februari en is voor een periode van 2 jaar.

De Dienst Wijken is de voortzetting van de voormalige Dienst Wijkbeheer en Stadsvernieuwing (DWS) en kent formeel nog de status "in oprichting". In haar nieuwe vorm ontleent de Dienst Wijken haar meerwaarde aan het beter laten verlopen van processen tussen burgers, bedrijven en instellingen in de wijken enerzijds en het bestuur en het gemeentelijk apparaat anderzijds. De Dienst Wijken speelt een belangrijke rol bij de versterking van het wijkgericht werken door de gemeente Utrecht. De onder de dienst vallende wijkbureaus in de tien wijken van de de stad Utrecht geven vorm aan de integrale benadering van de wijken.

De Dienst Wijken i.o. staat aan het begin van een veranderingsproces naar haar nieuwe vorm. Om die reden wil de gemeente snel een directeur benoemen die dit proces aan kan sturen. Uiteraard kent Walther Kok de gemeente Utrecht erg goed, hetgeen voor het college een belangrijke overweging is hem op deze functie te benoemen. De betrokkenheid van andere diensten van de gemeente is namelijk evenzeer belangrijk voor de ontwikkeling van het wijkgericht werken.

8 januari 2002