Ingezonden persbericht

Apple introduceert nieuwe iMac, iPhoto en 14-inch iBook Nieuwe iMac centrum van digitale lifestyle

8 januari 2002
Revolutionair van vorm, indrukwekkend qua prestaties, de nieuwe iMac is voorbestemd om het centrum van de digitale lifestyle te worden. De nieuwe iMac is ontworpen rondom een prachtig 15-inch LCD scherm. Dit is nog veel scherper, helderder en rustiger voor de ogen dan de reeds bestaande CRT-schermen. Het scherm 'zweeft in de lucht' dankzij een behendig mechanisme dat de computer, in een halfronde revolutionaire vorm, en het scherm met elkaar verbindt. Het LCD--scherm is daarom makkelijk in de gewenste positie te zetten, hoger of lager, wat meer naar links of naar rechts. Met OS X applicaties als iMovie 2, iDVD 2 en iTunes 2 op de iMac is het heel makkelijk om zelf een digitale film te bewerken, een digitaal muziekbestand op te bouwen of om zelf een DVD te branden. En met de introductie van iPhoto, waarmee op de makkelijkste manier digitale foto's kunnen worden bewaard, geordend en kunnen worden gedeeld met anderen, is de digital hub van Apple nu vrijwel compleet.

De schoonheid van buiten, is ook binnenin de opvallende basis van de iMac terug te vinden. Met een 800 MHz PowerPC G4 processor die door de OS X applicaties heen raast, is dit de snelste iMac ooit. Maar de halfronde opvallende behuizing is zeer compact: zet er een cd'tje voor en er is bijna geen computer meer te zien. Het topmodel met de SuperDrive zorgt ervoor dat DVD's en CD's lezen en

branden geen enkel probleem is. De nieuwe iMac lijn bestaat uit drie modellen: de 800 MHz met SuperDrive, de 700 MHz met Combo drive en de 700 MHz met CD-RW. Alle modellen zijn voorzien van het Mac OS X besturingssysteem, net als alle andere nieuwe Macs die vanaf vandaag worden geproduceerd.
De bestaande iMac-modellen in Indigo (500 MHz met cd-rom-speler en 128 MB SDRAM-geheugen) en Graphite en Snow (600 MHz met cd-rw-speler en 256 MB SDRAM-geheugen) blijven in omloop voor respectievelijk 999 Euro en
1.199 Euro (exclusief BTW).


Technische details 3 modellen iMac:
800 MHz iMac, prijs: 2199 Euro exclusief BTW
DVD-R/DC-RW SuperDrive optical drive
256 MB SDRAM
60GB Ultra ATA hard drive
Apple Pro Speakers

700 MHz iMac, prijs: 1799 Euro exclusief BTW
DVD-ROM/CD-RW Combo optical drive
256 MB SDRAM
40GB Ultra ATA hard drive
Apple Pro Speakers

700 MHz iMac, prijs: 1399 Euro exclusief BTW
CD-RW optical drive
128 MB SDRAM
40GB Ultra ATA hard drive

iPhoto: Schiet, bewaar en deel je foto's
Digitale camera's zorgen voor een revolutie in de fotografie. iPhoto zorgt voor een revolutie in de manier waarop we onze foto's bewaren, organiseren, presenteren en ze delen met anderen. De simpele en elegante, maar bovenal gebruiksvriendelijke interface van iPhoto maakt het makkelijk foto's te importeren, te bewerken en ze uit te printen. Daarnaast zijn ze goed te organiseren en is het mogelijk om een hele fotocollectie met duizenden foto's op te slaan en makkelijk terug te vinden. iPhoto is exclusief voor Mac OS X ontworpen en kan gratis worden gedownload op www.apple.nl.

iPhoto werkt eenvoudig: plug je digitale camera in de Mac USB-poort en iPhoto zal de foto's automatisch importeren, ze rangschikken en ze tonen op het scherm. Beweeg met de muis over het plaatje en iPhoto maakt de beelden groter of kleiner, zodat je meer van je digitale 'schoenendoos' tegelijk kunt zien, of juist een aantal beelden meer uitvergroot voor de details. Het vinden van foto's is veel eenvoudiger, geen namen voor de aparte beelden, maar gewoon op plaatje zoeken. Met iPhoto is het mogelijk te organiseren in digitale foto-albums en hier zelf tekst bij te schrijven.

Foto's delen met anderen
Mooie foto's wil je delen met naasten, familie en vrienden. Een digitale diapresentatie is hiervoor de mooiste en indrukwekkendste manier. Zet er je favoriete muziek onder en klaar is de presentatie. Mail de presentatie of zet deze op een een persoonlijke webpage die met iTools makkelijk kan worden aangemaakt.

14-inch iBook
Meer keuze en meer om gek op te zijn. Na het overweldigende succes van iBook introduceert Apple nu de nieuwe 14-inch iBook met Combo drive en een batterij die het minstens zes uur volhoudt. De prijs voor deze wondermachine is 2199 Euro exclusief BTW. Maar of je nu voor de 12-inch iBook kiest of de 14-inch, met deze machine zijn alle tools voorhanden om op het Internet te surfen, websites te creëren, digitale foto's te delen met vrienden, een muziek bibliotheek te bouwen en filmpjes zelf te bewerken en bewaren. Wie kiest voor een iBook met CD-RW of DVD-R/CD-RW Combo drive, kan zijn of haar eigen CD's branden.

En de 12-inch iBook heeft nog steeds het grote voordeel dat deze makkelijk in een rugzak past. Maar voor degenen die nog meer willen, is de 14-inch iBook de oplossing. Met een haarscherpe resolutie van 1024 x 768 pixels is het de ideale werkmaat voor het maken van spreadsheets, het tonen van je films en je digitale beelden in miljoenen kleuren.

Technische details modellen iBook:

600 MHz iBook, prijs: 2199 Euro exclusief BTW
14-inch TFT beeldscherm
256 MB SDRAM
20GB Ultra ATA Hard drive
6 uur batterij
DVD-RPM/CD-RW Combo optical drive

600 MHz iBook, prijs: 1799 euro exclusief BTW
12-inch TFT beeldscherm
128 MB SDRAM
20GB Ultra ATA hard drive
5 uur batterij
DVD-ROM/CD-RW Combo optical drive

500 MHz iBook, prijs: 1399 Euro exclusief BTW
12-inch TFT beeldscherm
128MB SDRAM
15GB Ultra ATA hard drive
5 uur batterij
CD-ROM optical drive