Gemeente Rotterdam

Wolfert van Borselenpenning voor J.N.A. van Caldenborgh

Bij zijn afscheid als voorzitter van de Kamer van Koophandel (KvK) heeft de heer J.N.A. (Joop) van Caldenborgh de Wolfert van Borselenpenning gekregen. Burgemeester mr. Ivo Opstelten heeft hem de hoge gemeentelijke onderscheiding vandaag uitgereikt tijdens de bijeenkomst ter gelegenheid van de ingebruik-neming van het nieuwe kantoor van de Kamer aan de Blaak 40. Bij deze gelegenheid heeft de KvK ook afscheid genomen van haar voorzitter.

De heer Van Caldenborgh heeft gedurende zijn voorzitterschap van de KvK een omvangrijke reorganisatie doorgevoerd, een fusie met de Kamers van Dordrecht en Gouda bewerkstelligd en de verhuizing van de Kamer naar het nieuwe kantoor tot stand gebracht. Hij was één van de initiatiefnemers bij de totstandkoming van het Rotterdam Commercial Representative Office te Shanghai.

Daarnaast heeft hij een belangrijke rol in het culturele leven van Rotterdam gespeeld, onder meer als bestuurslid van museum Boijmans-Van Beuningen, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Kunsthal. Een deel van zijn kunstverzameling, de Caldic collectie, is in Boijmans-Van Beuningen te zien geweest tijdens de Pijke Koch tentoonstelling. Zijn inzet voor Rotterdam Culturele Hoofdstad 2001 heeft onder meer mede geleid tot de beeldenroute langs de Westersingel.

Van Caldenborgh is in 1995, bij het 25-jarig bestaan van zijn bedrijf Caldic, onderscheiden met de Johan van der Veekenpenning, de gemeentelijke onderscheiding voor mensen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse economie. De Wolfert van Borselenpenning is bestemd voor mensen die in een leidinggevende functie op verschillende terreinen activiteiten hebben ontplooid ten behoeve van de Rotterdamse samenleving.