Apple Benelux

Apple ontwikkelaars bieden native ondersteuning voor Mac OS X

Meer dan 2500 native programma's versnellen overgang naar Mac OS X

Bunnik, 8 januari 2002 - Apple maakt vandaag bekend dat er tot nu toe al meer dan 2500 native programma's voor Mac OS X op de markt zijn gebracht, met ondersteuning voor diverse veelgebruikte digitale apparaten. Dit aantal werd eerder bereikt dan verwacht en versnelt daarmee de overstap naar Mac OS X.

"Adobe levert momenteel vijf geweldige programma's voor Mac OS X en brengt bovendien binnenkort een Mac OS X-versie van Photoshop uit, zodat onze klanten niets meer in de weg staat om vandaag nog over te stappen op Mac OS X," aldus Bruce Chizen, CEO van Adobe. "Apple heeft prachtig werk verricht en heeft Mac OS X in korte tijd neergezet als beste besturingssysteem voor gebruikers en ontwikkelaars. Adobe streeft ernaar dit jaar de belangrijkste ontwikkelaar van programma's voor Mac OS X te worden."

"De combinatie van de kracht van Office en de vele mogelijkheden van Mac OS X maakt Office v.X tot een uiterst aantrekkelijke upgrade voor onze Mac-klanten," aldus Kevin Browne, General Manager van de Macintosh Business Unit van Microsoft Corp. "Office X is zeer enthousiast ontvangen door de pers en we krijgen geweldige reacties van onze klanten. Macintosh gebruikers die Office v.X aanschaffen, kunnen nu onafgebroken in de Mac OS X-omgeving werken."

"De EasyShare-camera en het dockingstation van Kodak vormen een nieuwe standaard voor gebruiksgemak op het gebied van digitale fotografie voor de consumentenmarkt," aldus Willy Shih, President Digital and Applied Imaging van Eastman Kodak. "Met de plug-and-play-architectuur van Mac OS X is het importeren van digitale foto's van een Kodak EasyShare-camera een fluitje van een cent. Kodak zal ook in de toekomst blijven samenwerken met Apple om producten te ontwikkelen waarmee onze klanten nog meer kunnen genieten van hun kostbare fotoherinneringen."

"Voor systemen voor materiaal- en mediabeheer is een professionele databaseoplossing nodig en Mac OS X biedt hiervoor een uitstekende basis," aldus Dr. Raj Nathan, Senior Vice President en General Manager van de Enterprise Solutions Division van Sybase. "We zijn bezig om Sybase OpenClient SDK dit voorjaar beschikbaar te maken voor Mac OS X en later dit jaar zal onze enterprise database-server (ASE) volgen. Apple programma's zijn toonaangevend in het onderwijs en de grafische sector, het is daarom voor ons een logische stap om Sybase voor de Mac aan te bieden."

"Mac OS X is het ideale besturingssysteem voor Mathematica omdat het een combinatie is van de twee systemen waarop Mathematica is gebaseerd: Unix en Macintosh," aldus Theodore Gray, medeoprichter van Wolfram. "De stabiliteit en kracht van Mac OS X zorgen voor de ideale omgeving voor gegevensanalyse, symbolisch rekenen en het bewerken en omzetten van getallen in een ongekend uitgebreide verzameling functies."

"Macintosh gebruikers die werken met Corel-producten en Procreate kunnen zonder zorgen overstappen op Mac OS X versie 10.1. Dit besturingssysteem biedt een uiterst stabiele basis voor onze creatieve programma's die nu volledig native zijn. De grootscheepse ondersteuning van het nieuwe besturingssysteem van Apple illustreert onze toewijding aan onze klanten en beschouwen we als een van de beste beslissingen die we ooit als bedrijf hebben gemaakt," aldus Derek Burney, President en CEO van Corel Corporation. "Corel heeft meer toonaangevende grafische programma's voor dit fantastisch besturingssysteem geleverd dan wie dan ook. Mac OS X vormde zelfs een belangrijke inspiratiebron voor Procreate, een nieuwe serie programma's die speciaal ontworpen zijn voor professionals in de creatieve sector. We merken dat de vraag naar dergelijke programma's groeit en de ontwikkeling van meer native programma's is dan ook volop in gang."

"De combinatie van Mac OS X versie 10.1 en Nikon Coolpix digitale camera's biedt de eindgebruiker afbeeldingen van hoge kwaliteit, die gemakkelijk te bewerken zijn," aldus Jerry Grossman, Vice-President van de marketingafdeling van Nikon Inc. "Mac OS X biedt directe ondersteuning voor de complete productlijn van Nikon Coolpix digitale camera's, waardoor klanten nu nog gemakkelijker afbeeldingen op hun Mac kunnen importeren, bewerken, opslaan en uitwisselen."

"Mac OS X versie 10.1 van Apple is de perfecte uitbreiding van een besturingssysteem dat al vanaf de start zeer indrukwekkend was," verklaarde Richard Zulch, Chief Technical Officer bij Dantz Development Corporation. "De functies, prestaties en stabiliteit van Mac OS X v10.1 vormen de ideale basis voor Retrospect. Binnenkort presenteren we een eersteklas backup-programma voor het elegante en krachtige besturingssysteem van Apple."

"Als toonaangevende leverancier van randapparatuur voor de Mac zijn we er trots op dat we een volledige serie producten voor Mac OS X kunnen bieden," aldus Hugh Amick, Program Manager van HP Mac-connect. "De besturingsbestanden voor de HP DeskJet- en HP LaserJet-printers zijn ingebouwd in Mac OS X. Er hoeft dus geen aanvullende programmatuur te worden geïnstalleerd, waardoor afdrukken eenvoudiger wordt dan ooit. Dankzij de beschikbaarheid van native oplossingen voor Mac OS X voor onze fotoprinters, digitale camera's en alles-in-een-producten kunnen onze klanten optimaal profijt halen uit de kracht, elegantie en eenvoud van Mac OS X."

"Palm maakt optimaal gebruik van Mac OS X versie 10.1, waardoor onze klanten kunnen profiteren van een grotere stabiliteit, een versnelde opstarttijd en functies die alleen op de Mac beschikbaar zijn, inclusief besturingsmogelijkheden in het Dock," aldus Todd Bradley, COO van Palm, Inc. "Wij beschouwen de Mac als een strategisch platform omdat we samen met Apple van mening zijn dat de digitale levensstijl het meest is gediend bij een verbetering van de mobiliteit en het gebruiksgemak."

© 2001 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, AirPort, Apple Store, FireWire, iTunes, Mac OS, PowerBook en Velocity Engine zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van de respectieve eigenaars.


***

Apple
Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple België: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr