Politiebericht Eindhoven e.o. 8-01-2002
2e persbericht 8 januari 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Eerste valse 5 Eurobiljetten aangetroffen In een winkel aan de Grote Berg is vrijdagavond tijdens een druk moment betaald met twee valse 5 Eurobiljetten. De klant had de winkel reeds verlaten toen de eigenaar de verdachte biljetten ontdekte. De biljetten zijn door de politie in beslag genomen. Dinsdag stelde de Technische Recherche vast dat de biljetten vals zijn. Het gaat om twee 5 Eurobiljetten die ingescand zijn en vervolgens uitgeprint. De politie vraagt ondernemers om extra alert te blijven op deze valse biljetten.

Eindhoven: Meisje lastig gevallen
Dinsdagmorgen rond 7.45 uur is op de Zeelsterstraat een 18-jarige fietster uit Eindhoven lastig gevallen. Zij fietste daar richting Van Kanstraat. Plotseling sprong een onbekende man voor haar. Hij trok aan het fietsstuur en dwong haar te stoppen. Vervolgens begon hij haar onzedelijk te betasten. Het meisje rukte zich los en fietste snel weg. De verdachte was ongeveer 30 jaar oud, groot 1.70 1.75 m. en mager van postuur. Hij droeg een paarse trainingsbroek en een korte bruine suède jas. De man had kort zwart piekhaar.

Eindhoven: Inbraak in een bedrijf
Tijdens de kerstdagen is ingebroken in een bedrijf op het Industrieterrein De Hurk. Men is het bedrijf binnen gekomen door een gat in het dak te maken. Binnen heeft men uit een kluis een groot bedrag aan euros weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt eventuele getuigen zich met hen in verbinding te stellen.

Eindhoven: Drugsdealer aangehouden
Op de Europalaan is dinsdag om 13.25 uur bij een controle een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was in het bezit van 37 bolletjes cocaïne en 50 bolletjes heroïne, totaal ongeveer een half ons. Verder vond de politie bij hem geldbedragen van fl 7.200,= en
1.067,=. Dit alles is in beslag genomen. Het Drugs Overlast Team had signalen dat de man zich bezig hield met drugshandel. De man is voor onderzoek ingesloten. Bij een zoeking in zijn woning aan de Gregorius Coolstraat werden nog 135 gram heroïne en 100 gram cocaïne gevonden. Ook trof de politie daar nog geld aan, ongeveer 3.000,=. In de woning werd om 17.35 uur zijn 36-jarige vrouw aangehouden. Ook zij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Mannen met gestolen goederen aangehouden Op de Veldmaarschalk Montgomerylaan zijn dinsdag om 14.45 uur drie Eindhovenaren van 46 (2x) en 27 jaar oud aangehouden. Zij reden in een personenauto. Bij de politie was een melding binnengekomen dat zij gestolen goederen zouden vervoeren. In de auto bleken drie computerbeeldschermen te liggen. Zij konden niet zeggen waar de beeldschermen vandaan kwamen. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man beroofd van jas
Dinsdag tussen 15.45 en 16.00 uur is een 40-jarige Eindhovense man in een parkje bij de Beemdstraat van zijn leren jas beroofd. De man liep in het park bij het afwateringskanaal toen twee jongens op een scooter hem aanspraken. Een van hen had een mes in de hand en bedreigde daar de Eindhovenaar mee. De man moest zijn leren jas afgeven. De twee jongens verdwenen met de jas. In de jas zat nog een gsm.

Helmond: Inbraak in een bedrijf
Tussen maandagavond 18.30 en dinsdagmorgen 8.05 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Steenovenweg. Een ruit van het kantoor is vernield. Uit het pand verdwenen meerdere computers met toebehoren.

Best: Autogordelcontrole
Dinsdagmorgen tussen 10.20 en 11.20 uur is op de Oude Rijksweg een autogordelcontrole gehouden. 23 bestuurders en een passagier kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Deurne: Snelheidscontroles


- Op de Langstraat is dinsdag tussen 9.40 en 12.10 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1241 passanten reden er 112 te hard. De snelste reed 125 km/u. De toegestane snelheid is 80 km/u.


- Tussen 13.40 en 15.30 uur werd gecontroleerd op de Dijkstraat. In die tijd zijn 312 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 77 bestuurders reden te hard. Hier was de hoogst gemeten snelheid 92 km/u. De maximumsnelheid is op de Dijkstraat 50 km/u.

Geldrop-Mierlo-Nuenen: Verkeerscontroles
Dinsdag tussen 11.00 en 17.00 uur zijn op Geldropseweg en de Bekelaar in Mierlo, de Geldropsedijk in Nuenen en de Admiraal Byrdstraat in Geldrop verkeerscontroles gehouden. Achttien bestuurders kregen een bekeuring omdat zij te hard reden. De snelste reed 109 km/u. Een bestuurder droeg de autogordel niet. Hij kreeg ook een bon.

Beek en Donk: Inbraak in een bedrijf
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf aan het Piet van Thielplein. Aan de achterzijde is een bovenlicht opengebroken. Uit het bedrijf verdwenen Euros, een hoeveelheid flesjes parfum en aftershave.

Gemert: Bestelauto gestolen
Vanuit een schuur achter een woning aan de St. Magdalenaweg is tussen maandag 19.00 uur en dinsdag 15.00 uur een witte Mercedes Benz bestelauto met het kenteken VS-89-YX gestolen. Men kwam de schuur binnen door een ruit te vernielen.

Waalre: Diefstal auto
Dinsdag tussen 1.15 en 7.30 uur is vanaf de Molenstraat een zwarte personenauto, Volks-wagen Golf Cabriolet, kenteken 07-DJ-XR, gestolen.

Waalre: Snelheidscontrole
Dinsdag tussen 9.40 en 12.00 uur is op de Onze Lieve Vrouwedijk een snelheidscontrole gehouden. 1148 voertuigen zijn gecontroleerd. 99 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Deze bestuurders kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u.

Veldhoven: Aanhanger gestolen
Vanaf de Run is tussen 24 december 2001 en 8 januari 2002 een lichtbruine eenassige aanhanger van het merk Hapert gestolen. De waarde van de aanhanger is 1.100,=.