Ingezonden persbericht


Winterspeurtocht
Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen komen speuren in Natuurmuseum Brabant. Van 8 januari tot en met 17 maart ligt de nieuwe winterspeurtocht klaar. Bij een bezoek aan het Natuurmuseum krijgen kinderen de speurtocht gratis.

Natuur in de winter
Dieren hebben het in de winter niet koud. Ze hebben iets slim uitgevonden om heelhuids deze barre tijd door te komen. De das zit lekker in z'n hol onder de grond en hoeft dus geen ander plekje te zoeken. Insecten zie je in deze koude tijd ook nooit buiten. Het is een raadsel waar ze dan uithangen. Sommige ganzen komen juist in de winter naar Nederland. Dat lijkt heel raar. Na de speurtocht snap je waarom ze naar ons land vliegen. De geheimen van de natuur in de winter kun je ontdekken met de winterspeurtocht in het Natuurmuseum. De speurtocht is speciaal bedoeld voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Natuurlijk krijg je ook tips over wat vogels lekker vinden om te eten in de tuin. Na de speurtocht kun je in het museumcafé een leuke kleurplaat kleuren of de raadsels van de puzzel oplossen.

Groepen
Kom je met een grote groep, laat dat dan even van te voren weten. Je kunt telefonisch reserveren (013-5353935) of via de website www.natuurmuseumbrabant.nl.

Meer weten
Wil je meer weten over Natuurmuseum Brabant en wat je er allemaal kunt beleven? Neem dan eens een kijkje op www.natuurmuseumbrabant.nl. Natuurmuseum Brabant vind je aan de Spoorlaan 434 in Tilburg, tegenover het busstation van Tilburg CS. Het museum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.