YPCA introduceert spraakgestuurde real-time beurskoersen

LEIDSCHENDAM, 20020108 -- Na het succes van de spraakgestuurde file-informatiedienst (0900-9395) lanceert mobiele dienstverlener YPCA (Your Personal Call Assistant) uit Leidschendam deze week de volledig spraakgestuurde beurslijn 0900-9396.

De beurslijn is uniek in Nederland omdat gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technieken op het gebied van spraakherkenning en spraaksynthese.

Het gebruik van de dienst is uiterst simpel. Via het telefoonnummer 0900-9396 kan door uitsluitend het AEX- of Midkap fonds in te spreken, bijvoorbeeld "Heineken", binnen enkele seconden de real-time koers van het fonds worden opgevraagd. Bij het opgeven van het beursfonds spreekt de beller met een computer. Een computerstem leest vervolgens de beurskoersen voor.

De dienst wordt door YPCA aangeboden voor 45 Eurocent per gesprek. Per gesprek kan de informatie over 2 AEX- of Midkap fondsen worden opgevraagd.

De beursinformatiedienst is net als de file-informatiedienst ontwikkeld door KPN Research in Leidschendam. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van real-time koersinformatie van het persbureau Novum.

Het nummer 0900-9396 wordt op dit moment exclusief gepromoot via RDS van Radio 538. Vanaf half januari zullen er ook commercials op Radio 538 worden uitgezonden.