PERSBERICHT - 12 DECEMBER 2001

Nieuwe samenwerking in het Village de France

Frankrijk spectaculair op Vakantiebeurs 2002

Tijdens de Vakantiebeurs van 9 tot en met 13 januari in de Jaarbeurs in Utrecht, zal Frankrijk groter dan ooit gepresenteerd worden. Was de oppervlakte dit jaar nog 1000 vierkante meter, voor de komende beurs heeft Frankrijk met ruim 3500 vierkante meter bijna de hele Hal 9 tot haar beschikking.

Met deze ingrijpende verandering is ook de opzet anders dan vorig jaar. Er is gekozen voor een samenwerking met de Nederlandse toeristenindustrie. Het Frans Verkeersbureau en de FIA (Frankrijk Informatie Advies) hebben de krachten gebundeld om op die manier een zo compleet mogelijk Frankrijk aanbod te kunnen realiseren. Hierdoor hebben ook de Nederlandse touroperators die Frankrijk in hun programma aanbieden dit jaar voor het eerst hun stand in het Franse paviljoen, en vindt uook bedrijven als Thalys, Sopexa, SNCM en Renault in het Village de France.

OVERZICHTELIJKE INDELING PER REGIO

Voor de indeling van de stands op de beurs is dit jaar gekozen voor een verdeling per regio. Zo kunt u gericht langs de stands van de regio's die uw voorkeur hebben en vindt u alle organisaties die produkten uit die desbetreffende regio aanbieden heel handig bij elkaar in de buurt.

ACTIVITEITEN TIJDENS DE BEURS

Gedurende de hele beurs worden er activiteiten georganiseerd, om ervoor te zorgen dat u zich in Frankrijk waant en de Franse sfeer al zoveel mogelijk kunt proeven tijdens de beurs. Zo zijn er onder meer Franse chansonniers, cabaretiers en verschillende comediens en zijn er op het podium bijvoorbeeld wijnproeverijen.

Ook aan de wat jongere bezoekers is gedacht: er zullen verschillende clowns en jongleurs aanwezig zijn om de kinderen te vermaken. Gedurende de gehele week zijn er prijzen te winnen en zondag 13 januari, de laatste beursdag, is er een grote tombola waarin o.a. een aantal verblijven in Frankrijk wordt verloot.

FRANKRIJK. GASTVRIJ, VLAKBIJ

Frankrijk biedt een ongekende keur aan mogelijkheden om een heerlijke vakantie te beleven, en is bovendien op relatief korte afstand van Nederland bereikbaar, dus je bent er zo! Extra aandacht gaat uit naar Bourgondië, Nord Pas-de-Calais en Picardië. De drie regio's laten u graag kennismaken met onder andere hun prachtige natuur, cultuur en gastronomie. Deze streken liggen niet ver van Nederland en zijn dus bij uitstek geschikt voor een weekendje weg.

De Vakantiebeurs is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur, en vrijdagavond tot 22:00.

Programma van het Village de France:

Dinsdag 8 januari 2002 :
11:00 Officiële opening Village de France gevolgd door een aperitief met Champagne.

Woensdag 9 januari 2002:
13:00 Lunch voor pers en touroperators in de Franse Brasserie met lokale gerechten uit Bourgondië, Nord Pas-de-Calais en Picardië.

Donderdag 10 januari 2002:
11:00 Presentatie van de regio's Bourgondië, Nord Pas-de-Calais en Picardië in de VIP ruimte van de ANWB gevolgd door een aperitief (verzorgd door de ANWB).

Vrijdag 11 januari 2002:
Wijnuitleg en proeverij op het centrale podium, verzorgd door het College du Vin de Camparnaud en Cazebonne (5x per dag, inschrijving bij stand Maison de la France).

Zaterdag 12 januari 2002:
Wijnuitleg en proeverij op het centrale podium, verzorgd door het College du Vin de Camparnaud en Cazebonne (5x per dag, inschrijving bij stand Maison de la France).

Zondag 13 januari 2002
15:00 grote tombola waarbij een groot aantal prijzen, aangeboden door de verschillende exposanten, te winnen zijn.