Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Leidschendam, 13 december 2001

Nederland pakt groots uit op Vakantiebeurs 2002

Nederland pakt groots uit op de Vakantiebeurs 2002. Het Lekker weg in eigen land-paviljoen is één van de grootste inzenders op deze grootste toeristische consumentenbeurs. Het paviljoen bevindt zich in hal 8 van de Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs in Utrecht. Hier zijn tal van leuke vakantie-ideeën en verrassende tips op te doen voor een dagje uit of vakantie in eigen land. Van Groningen tot Zeeland en van Noord-Holland tot Limburg, alle 12 provincies zijn sterk vertegenwoordigd. De 66 participanten in het Lekker weg in eigen land-paviljoen laten de aspecten zien van Nederland als veelzijdige vakantiebestemming. Zo waant de bezoeker zich op het ene moment midden in de natuur, op het strand, of in een attractie en vervolgens in één van de dorpen of steden die Nederland rijk is. Daarnaast profiteert de bezoeker op het paviljoen van aantrekkelijke aanbiedingen en beursacties.

Noviteiten
Tijdens de vakdag op 8 januari 2002 wordt de 2e editie van de stedengids City Breaks gepresenteerd. City Breaks is een product van touroperator VVV Vakanties, dé toeristische Nederland-specialist. De gids biedt veel variatie: Een bezoek aan een theater, culinaire ontdekkingstochten, VOC-arrangementen of funshoppen. Dit kan allemaal in Groningen, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Maastricht. In de serie 'Varen door Holland' wordt tijdens de vakdag de gids Varen door Noord-Holland te 'water gelaten'. Deze vaargids neemt de toerist mee op ontdekkingsreis door polder, bos en duingebied. Ieder traject uit de gids is in één dag te varen. Van de Zaanstreek via Alkmaar naar Den Helder en vervolgens weer in zuidelijke richting naar Amsterdam. In de stand van het Noord-Nederlands Bureau voor Toerisme staan twee informatiezuilen, waarmee visueel een bezoek gebracht kan worden aan de drie noordelijke provincies en hun regio's. Er kan zelfs een V-mail (opname van 20 seconden beeld en geluid) gestuurd worden naar familie, vrienden of kennissen. In verband met het koninklijk jaar 2002 komt kroonprins Willem-Alexander de stand van Madame Tussaud's bemannen. Voordat hij op 2 februari 2002 trouwt met Máxima Zorreguieta, kunnen bezoekers van de stand tegen een kleine vergoeding met hem vereeuwigd worden. Het nieuwe wassenbeeld van Willem-Alexander is op 20 december in Madame Tussaud's Amsterdam onthuld door couturier Frans Molenaar. Overige noviteiten staan beschreven op de bijgevoegde noviteitenlijst.

Openingstijden
De Vakantiebeurs is van woensdag 9 t/m zondag 13 januari 2002 geopend van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag tot 22.00 uur. De toegangprijs is 10 euro. Aanvullende informatie: www.lekkerweg.nl

Met vriendelijke groet,

Mirjam Schuiling

Toerisme Recreatie Nederland
Marketing PR
Postbus 458
2260 MG Leidschendam
t: 070-3705356
f: 070-3705420
www.lekkerweg.nl
www.holland.com