Ingezonden persbericht


Agenda Het Oude Slot Heemstede voor januari 2002

Info: Het Oude Slot Heemstede, Ir. Lelylaan 6, 2103 XP Heemstede. Telefonisch reserveren: woensdag t/m vrijdag 10.00 17.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstelling, telefoon 023 547 04 82.

woensdag 9 januari 2002 - 20.15 uur Bert Klunder met De Aanklager cabaret

De Aanklager is het vierde soloprogramma van Bert Klunder. In De Aanklager speelt Bert Klunder Oscar Raaf, een aan lager wal geraakte advocaat die nu, tot zijn eigen ongenoegen, werkzaam is in de beveiliging. De regie is van Kees Prins.

woensdag 16 januari 2002 - 20.15 uur Charlotte Riedijk & Ellen Corver kamermuziek

Sopraan Charlotte Riedijk verwierf zich in de afgelopen jaren een naam als vertolkster van zowel hedendaagse muziek als het klassieke concertrepertoire en opera. Pianiste Ellen Corver is al tien jaar lid van het Osiris Trio. Op het programma staan liederen van Schubert, Schumann, Brahms en Berg.

donderdag 17 januari 2002 - 20.15 uur De Gebroeders Flint met Het Zingend Schip muziek & poëzie

Gezongen gedichten van ondermeer Elsschot, Claus, Lodeizen, Hoornik en Slauerhoff worden afgewisseld met ballades en smartlappen: de Gebroeders Flint ten voeten uit.

vrijdag 18 januari 2002 - 18.00 uur Extra Opera Kunstbus naar Salomé in Het Muziektheater

Een extra Kunstbus naar de opera Salomé van Richard Strauss gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Oscar Wilde door De Nederlandse Opera in Het Muziektheater in Amsterdam.

Met het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van Edo de Waart en in regie van Harry Kupfer.

vrijdag 18 januari 2002 - 20.15 uur Tumb Quartet jazz

De leden van het Tumb Kwartet: Leo van Oostrom, Peter van Bergen, Michiel van Dijk en David Kweksilber zaten allen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij bespelen diverse saxofoons. Veel componisten, zoals Guus Janssen, Huib Emmer en Louis Andriessen hebben speciaal voor dit kwartet muziek geschreven.

zondag 20 januari 2002 - 10.30 uur Kunstbus naar het Wereldmuseum Rotterdam

Op 26 november 2000 werd het Wereldmuseum Rotterdam (voorheen Museum voor Volkenkunde) na een ingrijpende verbouwing met een geheel vernieuwde formule heropend. Met een lezing en een lunch in het museum, gevolgd door een algemene rondleiding.

donderdag 24 januari 2002 - 20.15 uur Thomas Rosenboom literaire lezing

De laatste twee vuistdikke romans van Thomas Rosenboom zijn bejubeld door critici en vinden onder het grote publiek gretig aftrek. Voor Gewassen vlees uit 1994 en Publieke Werken uit 1999 kreeg hij de Libris Literatuurprijs. Een literaire lezing, op uitnodiging van de Vrienden van Het Oude Slot.

vrijdag 25 januari 2002 - 19.30 uur Nochem & Van Luyn met Tarakk familievoorstelling

De computer siddert. Kortsluiting. Tarakk, de menselijke vechtmachine uit jouw favoriete computerspel, komt in de echte wereld. Tarakk is een intrigerende voorstelling over zinloos/zinvol geweld (doorhalen wat niet van toepassing is) wordt gespeeld door Marc Nochem en Yvette van Luyn. Computertheater voor het hele gezin vanaf 8 jaar.

woensdag 30 januari 2002 - 20.15 uur Audible Lifestream wereldjazz

De stijl van Audible Lifestream valt het best te omschrijven als eigentijdse wereldmuziek. In een unieke bezetting van bandoneon, klarinet en percussie speelt het trio muziek waarin op creatieve wijze invloeden uit de jazz, wereldmuziek en hedendaagse gecomponeerde muziek met elkaar worden vervlochten. Bezetting: Dick van der Harst bandonéon, Maarten Ornstein klarinet en Joshua Samson percussie.

Voor alle inlichtingen over de voorstellingen: Het Oude Slot Heemstede, telefoon 023 547 04 96 of kijk op www.oudeslot.nl